Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat de winst glippen

Rick Wagner
24 maart 20232 minute read

“Wij zijn steeds een stap te laat” riep een van de Lugdunum-spelers tijdens de eerste helft. In de tweede helft riep één van de spelers van de Lagerberg Verhuisgroep formatie hetzelfde. Daarmee zijn de twee helften van de wedstrijd in Leiden eigenlijk perfect samengevat.

Het begon allemaal voorspoedig voor de Blauw-Zwarten. Binnen 8 minuten stonden ze met 2-0 voor. Het waren weliswaar frommelgoals (Kaj Kronenburg na 2 minuten, Bram Smit na 7 minuten), maar die ontstonden omdat er fel op de bal werd gejaagd, de linies goed aansloten en de Leidenaren voortdurend werden afgetroefd bij het veroveren van de bal.  Het leek de voorbode voor een ontluisterende middag voor de thuisclub. Alleen stonden er bij Lugdunum een paar ervaren rotten in het veld, waaronder twee van dik over de veertig, en die zijn niet zo gauw onder de indruk van tegenslag. En ze kunnen nog een beetje ballen ook.

Dus zo langzamerhand kwam de thuisclub onder de druk vandaan en trok vaker op richting het Wassenaarse doel. Vooralsnog kwamen er geen echte kansen uit voort, maar de gewijzigde verhoudingen  in het veld kon je zien ontstaan. Niettemin kreeg Blauw-Zwart in de laatste 2 minuten voor rust nog twee uitgelezen kansen om met een zeer riante voorsprong de rust in te gaan. Maar gebrek aan precisie en koelbloedigheid hielp die kansen om zeep.

Na de rust waren de Blauw-Zwarten volledig de weg kwijt. Het was rommelig, onnauwkeurig en een goede combinatie hebben de trouwe supporters uit Wassenaar  in de tweede helft nauwelijks gezien. De wedstrijd speelde zich vooral op de speelhelft van de Lagerberg Verhuisgroep formatie af. Positief punt was dat de verdediging van de Blauw-Zwarten lange tijd prima standhield. Maar ja, het is een gegeven dat elke ploeg zo uiteindelijk onder die druk bezwijkt, zeker als je zelf niet meer aan voetballen toekomt.

Dus na de zoveelste afgeslagen aanval kwam de bal 10 minuten voor tijd voor de voeten van Lugdunum-spits Koos de Haas en die schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal haarzuiver in de korte hoek (1-2). Nog niets aan de hand, maar na geknoei achterin op links werd de bal slecht weggewerkt, belandde in het strafschopgebied, onnodige overtreding  van een de Blauw-Zwarten. Penalty en diezelfde Koos de Haas vond weer het net (2-2).

Conclusie: leerzame middag voor de jonge ploeg van trainer Alan Campfens.