Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Avalex

Zaterdag 25 maart 2023: Compostdag

Avalex
24 maart 20232 minute read

Op zaterdag 25 maart 2023 is het Landelijke Compostdag en Avalex doet dit jaar weer mee! De Compostdag is een dag die wij niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Een groot deel van het compost hebben we namelijk te danken aan het ingezamelde GFT en etensresten van onze inwoners! Wanneer GFT en etensresten goed gescheiden wordt ingeleverd maken we daarvan compost en biogas. Een groot deel van de inwoners van ons Avalex-gebied doet dit al goed. Daarom willen we je bedanken voor de inspanningen om groente-, fruit-, etensresten, tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Je krijgt jouw ingezamelde grondstoffen terug in de vorm van gratis compost!

GFT scheiden, daar krijg je wat voor terug

Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar kunnen op zaterdag 25 maart op vertoon van de Avalexpas zelf compost scheppen op vijf locaties. Op de verschillende locaties scheppen ook wethouders van de diverse gemeenten mee. Op de locaties Delft en Rijswijk is een informatiekraam aanwezig waar je mee kunt doen aan een prijsvraag. Wij raden aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren. En wees er op tijd bij, want op is op. Woon je in een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld? Dit is geen probleem, je kunt gewoon gratis compost komen scheppen op een van de vijf locaties. Alle locaties zijn die dag geopend van 8 tot 17 uur.

Hieronder vind je een overzicht van alle locaties:

Milieustraat Delft
Voltaweg 11

Milieustraat Nootdorp
Molenweg 61

Milieustraat Rijswijk
Laan van ’s-Gravenmade 9, Den Haag

Milieustraat Wassenaar
Hogeboomseweg 6

Gemeente Midden-Delfland
Tiendweg (parkeerterrein VV Schipluiden)

GFT goed voor milieu

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Twijfels over wat er in de container voor GFT en etensresten mag? Meer informatie lees je hier >

Tags

AfvalinzamelingAvalexGFTGratis compostLandelijke CompostdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top