Skip to content
Fotocredit: Duinrell

Duinrell komt met oplossing voor gillende ouders

Duinrell
30 maart 20232 minute read

Duinrell heeft de oplossing gevonden voor gillende vaders en moeders in een achtbaan: het Nonsans-masker. Vanaf het nieuwe zomerseizoen is dit speciale geluidsmasker verplicht voor alle ouders op Duinrell. Dit nieuwe masker uit Frankrijk zorgt ervoor dat het harde gegil van een vader of moeder wordt omgezet in prettige dierengeluiden.

Duinrell is altijd bezig haar gastbeleving te optimaliseren. Een van de grootste uitdagingen voor kinderen die het attractiepark bezoeken, is het harde gegil van hun vader of moeder tijdens een ritje in een attractie. “Als ouders gillen, dan gaat hun stem al vrij snel naar falsetto. Dat is een hoog geluid, maar nog niet heel pijnlijk. Echter bij vader en moeders, die hun stem veel vaker moeten gebruiken, gaat hun stem van falsetto in de loop der jaren naar nonsetto. En als je gilt in nonsetto, dan is dat ontzettend onprettig voor het kinderoor. Daarom zijn wij bij Duinrell op zoek gegaan naar een oplossing. En die hebben we gelukkig gevonden in Frankrijk.”, vertelt Henk, audiotechnicus bij Duinrell.

Het masker uit Frankrijk vangt de nonsetto geluiden van ouders op en zet deze om in een ander veilig geluid dat netjes onder de 14.400 hertz blijft. In Frankrijk wordt het gegil automatisch omgezet naar chansons van Edith Piaf of Charles Aznavour. Bij Duinrell heeft men ervoor gekozen om het gegil om te zetten naar dierengeluiden.

Het Nonsans-masker is op 22 maart jl. getest door een testgroep. De eerste reacties zijn zeer positief. Daarom is het masker vanaf a.s. zaterdag verplicht voor alle ouders op Duinrell.

Video

Bekijk hier de introductievideo van het nonsans-masker: https://youtu.be/dKTEqkZ47zI

Tags

DuinrellGeluidsmaskerOudersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top