Skip to content
Fotocredit: PR

Theater als venster voor moeilijk bespreekbare onderwerpen

Theater Warenar
31 maart 20232 minute read

Van de bestseller van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2009 verscheen de filmbewerking. Nu heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris, die ook de voorstelling Bonita Avenue schreef, over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

De voorstelling ging in februari in première en iedereen die de voorstelling heeft gezien is het er over eens: “Deze theatervoorstelling voegt wéér iets toe aan Kluuns vertelling”. Theater helpt vaak om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Zo is het ook met deze voorstelling.

Het gaat Stijn (Xander van Vledder) voor de wind, totdat de liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

Enkele quotes over “Komt een Vrouw bij de dokter…”

‘Mooie verbeelding van de medische mallemolen waarin een mens terechtkomt na zo’n onheilstijding en de wanhoop.’- ‘Goed voor bijna twee uur een brok in je keel’ – ‘Sleurt je samen met de hoofdpersonen bijna letterlijk van de dansvloer naar de stoel bij de oncoloog.’

Lezerskorting: speciaal voor lezers via Wassenaarders.nl, biedt Theater Warenar nu een korting aan op de kaarten. Bestel kaarten met de actiecode CWVrouw (hoofdletter gevoelig) en kies prijssoort Cultuurwerkt. Kaartprijs is inclusief drankje na afloop.

Komt een vrouw bij de dokter –  donderdag 6 april 2023 | 20.15u

Kaarten via de website www.warenar.nl/programma-22-23

Of bel de Warenar Theaterkassa: ma/ woe 10 – 14 u | 070 511 8382 | kassa@warenar.nl

Tags

Komt een vrouw bij de dokterTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top