Fotocredit: Coos Hübscher

Werelddoelpunten bezorgen Blauw-Zwart winst

Rob Keijzer
31 maart 20233 minute read

Voetbal zonder doelpunten kan leuk zijn, maar mist dan het zout in de pap. In de wedstrijd Blauw-Zwart – RKDES was dat zout met vele kilo’s aanwezig. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere.

Het feest begon in de 3e minuut. De doorgebroken Bram Smit werd door RKDES keeper Kraak naar de grasmat gewerkt. Binnen of buiten de beruchte 16? Het was een grensgeval en scheidsrechter Jager besloot dat het er net buiten was. Vreemd genoeg kreeg de boosdoener geen kaart, waar velen op de tribune van mening waren dat het een donkerrode moest zijn.

Iliass Assabban zette zich achter de bal en met een formidabel schot bracht hij de stand op 1-0.

Een paar minuten later wederom een vrije trap op bijna dezelfde plek, maar ditmaal wist doelman Kraak verder onheil te voorkomen.

Naarmate de 1e helft vorderde sloop er wat slordigheid in het voetbal van de Lagerberg Verhuisgroep formatie. Verkeerde balaannames, slechte passing enz. en omdat RKDES hier enthousiast in mee ging zakte de amusementswaarde van de wedstrijd aanzienlijk. Voor rust kwam er geen verandering in de stand.

Het tweede bedrijf begon met een aanvallend RKDES. Een voorzet ging aan een aantal aanvallers voorbij en een paar corners leverden weinig gevaar op. In de 54e minuut een vrije trap voor de roodhemden op nagenoeg dezelfde plek waaruit de Blauwen in de eerste helft scoorden. Mike van den Bergen had goed opgelet hoe Iliass dat deed en imiteerde hem op perfecte wijze, keeper Danny Zwaan kansloos latend: 1-1

Blauw-Zwart was hiervan niet onder de indruk en nam de touwtjes weer stevig in handen. De bezoekers werden ver op eigen helft terug gedrongen en een doelpunt leek een kwestie van tijd. En zo gebeurde het ook. De bal werd uit een weg gewerkte hoekschop door aanvoerder Raymond Vosse vol op de pantoffel genomen en keeper Kraak kon alleen de wind gevoeld hebben die zijn kapsel verfomfaaide, want als een granaat sloeg de bal in het net. Waren er camera’s aanwezig geweest, dan zou deze treffer over de hele wereld te zien zijn geweest.

Twee minuten later herhaalde Kaj Kronenburg dit huzarenstukje. Van iets kortere afstand en een petsie minder hard, maar eveneens een geweldig doelpunt.

Een klein kwartier voor het einde probeerden Kim Theil en Xander Vredenbregt beide de bal te koppen, maar raakten elkaars hoofd. Beiden gingen groggy naar de grond en na een behandeling van ruim 7 minuten kwamen zij weer overeind met bebloede koppen en shirts. Xander moest definitief de wedstrijd staken, en werd vervangen door Wout den Hollander. Kim kwam na enige tijd terug in het veld.

In de stand kwam geen verandering, zodat de Lagerberg Verhuisgroep brigade in de top blijft mee doen. Volgende week de kraker tegen nummer 2 Nieuwkoop.