Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Jongerenwerk Wassenaar

Jongerenwerk besteed aandacht aan Week van het Geld

Manon de Bruijn
1 april 20232 minute read

Deze week is het de week van het geld. Dit is een landelijk thema waarop het jongerenwerk zal inspelen door er o.a. een pauzevoorlichting aan te wijden. Ook zal er op sociale media aandacht aan besteed worden. Op het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum zal het jongerenwerk in de pauze hier aandacht aan besteden. Het jongerenwerk vraagt de leerlingen dan hun mening omtrent snel geld verdienen met crypto en gokken.

Ook vragen we wat de mogelijke gevaren en risico’s hiervan zijn. Daarnaast zullen we leerlingen in de aula benaderen voor een kennisquiz omtrent geldezels. Hierin vragen we leerlingen om 10 vragen te beantwoorden en hun kennis te testen. Dit zijn vragen als; Je bent alleen strafbaar als geldezel, als je er zelf geld aan hebt verdiend? Leerlingen kunnen dan kiezen uit waar/nietwaar en hun antwoord toelichten.

Het jongerenwerk is ook de afgelopen 2 weken bezig geweest met het geven van gastlessen op de lagere scholen omtrent het onderwerp Klaar voor het middelbaar. Hierin geven we de leerlingen de nodige informatie over wat ze kunnen verwachten op de middelbare school. Ook hebben we de leerlingen tips gegeven over het maken van nieuwe vrienden of het maken van het eerste contact. Daarnaast hebben we wat tips gegeven over het plannen van huiswerk en gekeken naar hoe en rooster er van de middelbare school uit zou kunnen zien, door een pagina van Magister te laten zien. Aan het einde van de les hebben we met de leerlingen ook geoefend met het kaften van boeken.

Hieraan hadden we ook een prijs gekoppeld. We hebben hier 2 leerlingen extra in het zonnetje gezet omdat zij hun boeken heel netjes hadden gekaft. De jongerenwerkers hebben ook kort aangegeven waarvoor ze de jongerenwerkers voor zou kunnen benaderen. Hierbij hebben we voorbeelden genoemd als; ondersteunen bij het plannen van je schoolwerk of het zinvol indelen van je vrije tijd. Hulp bij het zoeken van een bijbaantje of stage. Ondersteuning bij het maken van bijvoorbeeld nieuwe contacten en vrienden.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Al onze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar                                                                                                  

Tags

Jong in WassenaarJongerenJongerenwerk WassenaarWassenaarWeek van het Geld
Gerelateerde artikelen
Back To Top