Ga naar hoofdinhoud
Gemeentelijke Legpenning Voor Ad Zopfi
Fotocredit: Sven van der Vlugt fotografie

Directeur WBS gemeentelijk onderscheiden

4 april 20232 minute read

Als blijk van waardering, voor zijn vele verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap als directeur-bestuurder van de Wassenaarsche Bouwstichting (WBS) gedurende ruim 25 jaar, ontving de heer A. (Ad) Zopfi de gemeentelijke legpenning. Burgemeester Leendert de Lange reikte op donderdag 30 maart 2023 de legpenning aan de heer Zopfi uit tijdens zijn afscheid in De Warenar. 

Verdiensten

De heer Zopfi is in 1996 in dienst gekomen als directeur-bestuurder van de WBS en heeft sinds die tijd vele projecten begeleid en uitgevoerd en sociale woningbouw gerealiseerd in Wassenaar. Daarnaast verrichtte hij een groot aantal aan zijn functie gerelateerde nevenactiviteiten en zette hij zich in als vrijwilliger.

Onder leiding van de heer Zopfi heeft de WBS zich maximaal ingezet voor het behoud van het aangezicht van Wassenaar met haar vele monumentale panden. Een mooi voorbeeld hiervan is de verduurzaming van de wijken Oostdorp en Kerkehout. De renovatie van deze projecten zijn uitgevoerd met respect voor het verleden en met oog voor de eisen van de toekomst. 

Burgemeester De Lange voegt hier nog het volgende aan toe: “Een bevlogen, sociale en betrokken volkshuisvester verlaat de WBS. Ad Zopfi heeft op tal van terreinen voor Wassenaarders het verschil weten te maken. Met de gemeentelijke legpenning willen wij hem hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet voor gemeenschap. Gelukkig ontstaat er met het pensioen volop de gelegenheid om hier mee door te gaan.”

Nevenactiviteiten

De heer Zopfi vervulde ook vele nevenfuncties en was betrokken bij maatschappelijke instanties en activiteiten. Zo was hij onder andere bestuurslid bij de woningcorporatie De Goede Woning Den Haag (1986-1996), bestuurslid en voorzitter van de Openbare bibliotheek Watering/Westland (1998-2005), commissaris van Buurtschap Kerkehout (2001-2010), commissaris van Stichting Beheer Warenar (2011-2015), secretaris-penningmeester van Ondernemend Wassenaar (2015-2019). Dit is slechts een greep uit de lange lijst met functies en nevenactiviteiten.

Wassenaarse Bouwstichting

De WBS is 15 november 1912 opgericht als Wassenaarsche Bouwvereeniging, later Wassenaarsche Bouwstichting en is actief op de grens van de woningmarkt Haaglanden, Leiden en Duin- en Bollenstreek. Hun marktaandeel bedraagt ongeveer 16% van de totale woningvoorraad in de gemeente Wassenaar en bijna 40% van de huurwoningenmarkt. 

De WBS is een moderne woningcorporatie en beheert circa 2500 woningen en appartementen, in Wassenaar, Voorschoten, Den Haag en Leidschendam-Voorburg, waaronder twee zorgcentra, een complex studentenwoningen en een opvangvoorziening voor dak- en thuislozen. Daarnaast beheren zij circa 70 woningen voor derden. Bij de WBS werken 24 medewerkers.

Tags

Ad ZopfiGemeenteGemeentelijke LegpenningWassenaarWassenaarsche Bouwstichting
Gerelateerde artikelen
Back To Top