Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD trots op nieuwe wethouder Laurens van Doeveren

6 april 20232 minute read

De heer Laurens van Doeveren is afgelopen dinsdagavond door de gemeenteraad geïnstalleerd als wethouder. Laurens van Doeveren is voorgedragen door de Wassenaarse VVD en heeft de portefeuille Financiën, Economie en Sport. Hij is ook eerste locoburgemeester.

De nieuwe wethouder was tot voor kort plaatsvervangend consul-generaal voor Nederland in vijf staten van de Verenigde Staten van Amerika, gevestigd in Atlanta, Georgia.
Fractievoorzitter Gerbrand Nijman: “Wij vinden het heel bijzonder dat Laurens zo’n prachtige baan als plaatsvervangend consul-generaal heeft opgegeven om het wethouderschap in Wassenaar te komen vervullen.” Van Doeveren wordt in het college ook verantwoordelijk voor projecten zoals het opknappen van onze dorpskern, de restauratie van de binnenkant van Raadhuis De Paauw, het saneren en bouwrijp maken van de gemeentewerf en de oplevering van de nieuwe gemeentelijke sporthal bij de Kieviten.

In de vorige raadsperiode was Laurens van Doeveren fractievoorzitter van de Wassenaarse VVD. Als fractievoorzitter zag hij erop toe dat het gemeenschapsgeld doelmatig en nuttig uitgegeven werd. Hij heeft destijds in de Raad, maar ook tijdens zijn werk in Atlanta, blijk gegeven goed te kunnen samenwerken.  Ook wist hij in zijn periode als raadslid heel goed wat zich in Wassenaar afspeelde. Hij is de politiek en andere ontwikkelingen in Wassenaar actief blijven volgen vanuit Atlanta. Hij is goed bekend met ons dorp en stond en staat midden in de maatschappij. Gewoon door boodschappen te doen in Wassenaar, te sporten in Wassenaar en naar veel bijeenkomsten te gaan. Dat waren ook punten die voor de Wassenaarse VVD fractie meetelden om hem als onze wethouder voor te dragen.

Wij zijn van mening dat deze vaardigheden hem zeer goed van pas komen om ook een echte Wassenaarse wethouder te zijn. 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top