Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart op karakter gelijk

Coos Hübscher
7 april 20232 minute read

Had Blauw Zwart een nog beter resultaat kunnen binnenslepen als de open kans in de 6e minuut zou zijn benut? De wedstrijd was dan zeker anders verlopen. Maar achteraf mag geconcludeerd worden dat de Lagerberg Verhuisgroep formatie tegen de in oranje  gestoken Nieuwkopers  de handen mocht dichtknijpen met het verdienstelijke gelijke spel.

De Wassenaarders begonnen goed. Toch was het Nieuwkoop dat al in de 1e minuut een corner afdwong, waar overigens geen gevaar uit kwam. De mooiste kans kwam in de 6e minuut na een perfecte openingspass van Dunke Lagerberg van links op rechtervleugelspits Bram Smit. Smit gaf de bal in een keer door op Kaj Kronenburg, die door falen van de Nieuwkoopse verdediging plotseling vrij voor open doel kwam te staan. Een kans die zeker de Blauwen op voorsprong had moeten zetten. Blijkbaar schrok de jonge Kronenburg, die overigens weer vele

De Blauwen hielden tot een kwartier voor rust Nieuwkoop goed onder controle. De laatste 10 minuten werd de grip minder. Zo werd een vrije trap, gegeven door de goed leidende arbiter Davis Coenraads, de Lagerberg Verhuisgroep brigade noodlottig. Hieruit ontstond een prima inzet van Thijs van der Zon, gevolgd door een kopbal van Dave Verhage waarna de bal in de rebound bij de vrijstaande Nieuwkoopse spits Robin Voorend kwam. Voorend twijfelde niet en schoot de bal ongehinderd achter de Blauw-Zwart doelman Danny Zwaan en de 1-0 was een feit. Even zag het er naar uit dat direct in de 39e minuut de opkomende Xander Vredenbregt de gelijkmaken zou scoren. Zijn schot verdween helaas voor de Blauwen in het zijnet.

De 2e helft was grotendeels in he voordeel van de Nieuwkopers. Zij waren voetballend, vooral in de combinatie de betere ploeg.   Dit kwam vooral tot uiting in de scoringskansen, die zij gelukkig onbenut lieten. Ondanks dit overwicht toonden de Blauwen de juiste instelling. Ze bleven voetballen en op zoek naar de gelijkmaker. Trainer Campfes zette Calvin en Tommy de Jong en de jonge Wout Hollander in. De Wassenaarders werden in de 84e minuut beloond met de gelijkmaker. Een inzet van Bas Hendriksen vanaf rechts verdween via enige spelers voorbij de Nieuwkoopse doelman Thomas Boekestein in het doel:1-1. In de laatste minuten kregen de Blauwen nog enige chaotische situaties voor hun doel te verwerken. Met man en macht werd de winnende treffer voor Nieuwkoop voorkomen.