Skip to content
Christine van Zuylen van Nijevelt-Dekker – één van de initiatiefnemers van Fonds Wassenaar, Roël Karamat - Directeur van de Wassenaarse Krant en Wim Koetsier - Wethouder Ruimte, Duurzaamheid en Mobiliteit van gemeente Wassenaar. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Geslaagde energiebeurs

8 april 20232 minute read

Afgelopen zaterdag, 1 april 2023, vond de eerste Energiebeurs plaats in de St. Jozefkerk Wassenaar. Fonds Wassenaar en de buurt- en wijkteams nodigden de inwoners van Wassenaar uit om te komen kijken wat er allemaal kan op het gebied van duurzaamheid. Of dat nu energie verlagen was op het gebied van zonnepanelen, gas of elektriciteit, het was allemaal mogelijk daar informatie over op te halen op de Energiebeurs.

Rond 10.00 opende wethouder Wim Koetsier (Ruimte, Duurzaamheid en Mobiliteit) samen met Roël Karamat-Ali (directeur de Wassenaarse Krant) de Energiebeurs. Beiden benadrukten het belang van een duurzame(re) toekomst.

Verschillende bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in isoleren van woningen, zonnepanelen, warmtepompen, gasverbruik verminderen, spouwmuren en meer stonden met een stand op de beurs. Ook gemeente wassenaar was aanwezig om informatie te geven over de duurzame richting die Wassenaar op wil. Alles onder het genot van foodtrucks waar je een lekker broodje en drankje kon halen.

De buurtteams en de deelnemende bedrijven en organisaties waren erg tevreden. Een deelnemer gaf aan dat hij vaker op een beurs stond, maar nog niet eerder zoveel betrokkenheid van inwoners had meegemaakt. Al met al een geslaagde eerste Energiebeurs. Later in het jaar vindt er misschien een tweede Energiebeurs plaats.

Tags

EnergiebeursSt.JozefkerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top