Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Aanhouding i.v.m. bezit harddrugs op Rijksstraatweg

Politie Wassenaar
11 april 20232 minute read

Vrijdagavond zagen de collega’s van bureau Wassenaar een voertuig rijden op de Rijksstraatweg. Na controle van het kenteken bleken er bijzonderheden te zijn met de tenaamgestelde waarna de nieuwsgierigheid gewekt was. Zij gaven de bestuurder van het voertuig daarom een stopteken. In het kader van de Wegenverkeerswet stelden de collega’s nader onderzoek in.

De bestuurder kon geen rijbewijs overhandigen en uit ons systeem bleek dat de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Er werd ook een alcohol- en speekseltest afgenomen om te zien of de bestuurder onder invloed zou zijn. De speekseltest bleek positief, de bestuurder bleek mogelijk onder invloed van amfetamine te verkeren.

De bestuurder wekte een zenuwachtige indruk en dit bleek terecht. Uiteindelijk werd er in het voertuig een zak wit poeder aangetroffen. Dit bleek om 46 gram speed te gaan. Hierop is de bestuurder voor alle bovengenoemde feiten aangehouden, te weten: rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, rijden onder invloed van drugs en bezit harddrugs. De verdachte is daarop ingesloten en de volgende dag verhoord door de recherche. De verdachte zal zich later voor alle feiten moeten verantwoorden voor de rechter.

Blijf melden!

Drugshandel en ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. We hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u één van deze signalen?

  • Personen die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

Meld deze dan bij politie (0900-8844, uw wijkagent of het tipformulier op politie.nl), gemeente of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Facebook politie Wassenaar

Fotocredit: politie Wassenaar

Tags

AanhoudingDrugsbezitOnder invloedPolitie WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top