Skip to content
Fotocredit: Erfgoedhuis Zuid-Holland

Buitenplaatsen in Zuid-Holland (video)

Erfgoedhuis Zuid-Holland
11 april 20232 minute read

Wie woonden en werkten er vroeger op de buitenplaatsen van de landgoederenzone? Wie doen dat vandaag de dag? Wat is hun aandeel in het beheer en behoud van deze plekken en hoe ervaren zij dat?

In deze video vertelt erfgoedspecialist Carla Scheffer van de gemeente Wassenaar je alles over de landgoederen in Zuid-Holland: de landgoederenzone, ook wel ‘Hollands Buiten’. Dit is de laatste aflevering in de serie films met Verhalen van Hollands Buiten.

𝐁𝐞𝐭𝐫𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐝𝐠𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝘃𝗲𝗿𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝐡𝐮𝐧 𝐛𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬

Deze video is onderdeel van een tiendelige serie films over het beheer van buitenplaatsen en landgoederen in de Landgoederenzone. De films belichten bijzondere verhalen, vaak verteld door de ogen van direct betrokkenen. Elke film heeft een andere insteek, het zijn de verhalen van de tuinbaas, de huishoudster, de buurtbewoner.

In de film: Erfgoedspecialist Carla Scheffer, gemeente Wassenaar. Rem Posthuma, voorzitter buitenplaats Berbice Lucelle en Joan Willem Leemans, eigenaren buitenplaats Oostergeest Stephan Ligtvoet, Architect Hendrick de Keyser Monumenten Charlotte Ebers, conservator Kasteel Keukenhof Ton Tibboel, voormalig hofleverancier Kasteel Keukenhof Taco IJzerman, adviseur historische moestuinen Hennes Claassen, fulltime vrijwilliger in het groen Dorothée Koper, moestuinliefhebber Sicco de Jong, vicevoorzitter landgoed Calorama Marnix Ruys, secretaris Landgoed Calorama Ignus Maes, voorzitter Vrienden van Dever Jan Sevenster, bewoner Huys te Warmont Karin Zwinkels, voorzitter Buitenplaats Ockenburgh Bekijk alle afleveringen van de serie hier: https://geschiedenisvanzuidholland.nl…

𝗠𝗲𝘁 𝗱𝗮𝗻𝗸 𝗮𝗮𝗻

Het project is gemaakt door Stichting Monument & Verhaal en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, De Bander Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds 1818 en de Jurriaanse Stichting. Erfgoedhuis Zuid-Holland ondersteunt in de marketing van het project.

Videocredit: Erfgoedhuis Zuid-Holland

Tags

BuitenplaatsenErfgoedhuis Zuid-HollandLandgoederenzoneVideoWassenaarZuid-Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top