Skip to content
Fotocredit: PR

Voorrondes KNGU wedstrijden voor SV Snel&Lenig

Sportvereniging Snel en Lenig, afdeling Turnen
12 april 20233 minute read

Afgelopen maand hebben de turnsters van SV Snel&Lenig deelgenomen aan de KNGU wedstrijd in Den Haag en Voorburg. Dit betreft de voorrondes voor de finales voor regio Zuid-Holland die zullen worden gehouden in juni. Twee weekenden kwamen er 5 teams van 5 a 6 turnsters in actie op hun niveaus.

Tijdens de eerste voorronde op zaterdag 17 maart in de ochtend kwam het eerste team in actie, voor de meeste meiden was het hun eerste wedstrijd en extra spannend, maar met een super resultaat. Het team behaalde een eerste plaats. Op zondag 18 maart waren de andere teams aan de beurt. Ook deze teams wisten met mooie resultaten medailles te behalen, namelijk 2x een tweede plaats en 2x een derde plaats. Daarnaast werden er een aantal individuele medailles verdient in de verschillende leeftijdscategorieën.

De eerste plaats werd behaald door Kelly & Robinn, de tweede plaats door Livia, Marit, Kayla en Vera en de derde plaats werd behaald door Kyra en Julia.  Na een aantal weken hard trainen was het tijd voor de volgende voorronde op 1 en 2 april. Eveneens kwam op zaterdag ochtend het eerste team in actie. Zij behaalde een onwijs knappe tweede plaats. Ook behaalde Carolina een knappe tweede plaats op de individuele meerkamp. Op zaterdag middag was het tijd eerst tijd voor de meiden van middenbouw team 5. Zij behaalde met het team een derde plaats en Aafke behaalde een tweede plaats op de individuele meerkamp. Daarna was het bovenbouw team H2 aan de beurt, zij bepaalde met het team geen medaille maar Kyra wist wel individueel een eerste plaats binnen te slepen. De scores waren aanzienlijk verbeterd bij de tweede wedstrijd en daar mogen de meiden zeer trots op zijn.

Op zondag kwamen Op zondag kwamen de laatste twee teams in actie. Het team bovenbouw G behaalde een derde plaats en individuele medailles voor Livia (eerste plaats) en Kelly (tweede plaats). Het team bovenbouw H1 behaalde met het team een eerste plaats en individuele medailles voor Robinn (eerste plaats), Julia (tweede plaats) en Vera (derde plaats). De trainsters zijn onwijs trots op de meiden en hun prestaties. Er zijn veel persoonlijke doelen behaald zowel nieuwe elementen als hoge scores, alle meiden mogen daarom trots zijn.

De scores bij de tweede wedstrijd waren in een korte tijd aanzienlijk verbeterd en de meiden hebben laten zien wat ze kunnen. Ook op de samenwerking in teamverband mogen de meiden trots zijn. De komende weken is het afwachten of de turnsters en/of teams doorstromen naar de finales.

Tags

DamesSportvereniging Snel en LenigTurnenVoorrondesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top