Skip to content
Groene Pluspuntenregeling
Fotocredit: PR

Opnieuw geld beschikbaar voor meer groen in de buurt: Groene Pluspuntenregeling 1 mei van start

Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland/De Groene Motor
13 april 20232 minute read

Na een succesvolle eerste ronde van de Groene Pluspuntenregeling Zuid-Holland in 2022, gaat de voucherregeling op 1 mei a.s. opnieuw open. Vrijwilligersorganisaties, buurtinitiatieven en scholen uit Zuid-Holland kunnen een voucher aanvragen om hun groene project te helpen realiseren. De regeling is een initiatief van De Groene Motor en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Er komt steeds meer aandacht voor de waarde van het groen en de natuur in onze samenleving. En steeds meer vrijwilligers zetten zich daarvoor in. Het is een mooie manier om de handen uit de mouwen te steken, een gezonde leefomgeving te creëren of om buurtgenoten beter te leren kennen.

De Groene Motor en het Cultuurfonds helpen graag een handje mee door vouchers beschikbaar te stellen aan vrijwilligersinitiatieven die zich inzetten voor een groenere omgeving, meer biodiversiteit en bescherming van de natuur in Zuid-Holland. Er is dit jaar een bedrag van € 40.000,- beschikbaar. Scholen, buurtinitiatieven, natuurverenigingen en -stichtingen kunnen voor hun project via www.zelfdoeninzh.nl makkelijk en snel een voucher aanvragen van 250, 500 of 1.000 euro.

Online presentatie

Programmamedewerkers Leonie van der Geest en Ellen Zwetsloot geven op woensdag 19 april m 20.00 uur een online presentatie over de Groene Pluspuntenregeling. Hierin vertellen zij wat de voucherregeling inhoudt, voor welke projecten je een aanvraag kunt doen en ze geven tips voor een succesvolle aanvraag. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan via www.zelfdoeninzh.nl/agenda-cursussen.

Een voucher aanvragen

Er kan een voucher worden aangevraagd voor de aanschaf van inheems of streekeigen plantmateriaal, gereedschap en veiligheidsmaterialen. Maar ook voor materialen voor monitoring en bescherming of kennisvergroting van vrijwilligers kun je bij de regeling terecht. Kijk voor uitgebreide informatie, voorwaarden en het indienen van een aanvraag op www.zelfdoeninzh.nl onder ‘Onze voucherregelingen’.

Neem voor meer informatie en advies contact op met Leonie van der Geest van De Groene Motor via info@degroenemotorzh.nl of 010-272 2222.

Tags

AanvragenDe Groene MotorGroene PluspuntenregelingPrins Bernard Cultuurfonds Zuid-HollandVoucherregelingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top