Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: Ja, mits en verantwoord verduurzamen

20 april 20232 minute read

De Wassenaarse VVD is voor verantwoorde verduurzaming waarbij de gemeente inwoners en ondernemers informeert, faciliteert en stimuleert. In de afgelopen raadsvergadering is het vaststellen van de Lokale Energiestrategie (LES) 2023-2026 door de Wassenaarse VVD dan ook vol overtuiging gesteund. Overigens hebben alle partijen in de raad hun steun verleend.

Raadslid en woordvoerder duurzaamheid Wassenaarse VVD Matthijs Stekelenburg.  Fotocredit: PR

De verduurzaming en energietransitie zijn in volle gang en ook Wassenaar dient hierin zijn verantwoordelijkheid te nemen. VVD-raadslid en woordvoerder duurzaamheid Matthijs Stekelenburg: “Vele Wassenaarders willen deze handschoen graag oppakken. Enerzijds om energie(kosten) te besparen en anderzijds om voor volgende generaties een schoner Wassenaar achter te laten. Zodat ook zij nog een prettig leven kunnen ervaren in ons groene dorp.” Ook hebben we afgesproken dat we ons beschermd dorpsgezicht koesteren. Daar staat de Wassenaarse VVD vierkant achter. Er moet een verstandige balans zijn tussen enerzijds verduurzamen en anderzijds het behouden van onze historische uitstraling.

Inzet Wassenaarse VVD

De Wassenaarse VVD wil dat we in principe positief staan ten aanzien van verzoeken van inwoners en ondernemers om te verduurzamen. Dus dat een JA, mits houding in plaats van een Nee, tenzij houding bij de beoordeling van (vergunnings) aanvragen voor verduurzaming. Uiteraard binnen de kaders en regels die er zijn. Met enige creativiteit kan er soms meer dan we denken. Het is van belang dat beleid om verduurzaming mogelijk te maken ook in de praktijk voor de Wassenaarder zo uitpakt. De wethouder heeft dit kunnen toezeggen, hier zullen wij vanzelfsprekend de vinger aan de pols blijven houden.

Vragen of opmerkingen? Je kunt Matthijs mailen op mstekelenburg@wassenaar.nl

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top