Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart op koers

Rick Wagner
21 april 20232 minute read

Als je in een competitie, waarin de laatste drie rechtstreeks degraderen en de drie daarboven nacompetitie moeten spelen om die degradatie te voorkomen, al lang van tevoren veilig bent, lig je prima op koers. De  Lagerberg Verhuisgroep formatie heeft de koers ondertussen verlegd, na het periodekampioenschap behoort zelfs het kampioenschap tot de mogelijkheden.

Vanuit dat perspectief, met nog zes wedstrijden te gaan, moest de thuiswedstrijd tegen het in de onderste regionen verblijvende SCW zeker gewonnen worden. En die wedstrijd begon niet goed, de zeer gemotiveerde ploeg uit Rijsenhout ging fel van start en na 7 minuten stond Blauw-Zwart, na een foutje in de verdediging, met 0-1 achter. De Blauw-Zwarten werden op het middenveld afgetroefd omdat de middelste linie van de tegenstander veel te veel ruimte kreeg. Pas na ruim 20 minuten slaagde de thuisclub erin om de eerste goede aanval op te zetten en zich onder de druk van de bezoekers uit te werken. Maar toen ging het ook opeens lopen: een uitstekend opgezette aanval over links, een perfecte voorzet van Iliass Assabban  en Bastiaan Hendriksen kopte van dichtbij simpel in (1-1). Tien minuten later kwam Bram Smit van de rechterkant naar binnen en schoot met links fraai in de verre hoek (2-1).

Niet lang in de tweede helft lobde Bastiaan Hendriksen, die vlak voor rust de paal nog raakte, de bal slim en simpel over de SCW-doelman en zat de Lagerberg Verhuisgroep formatie op rozen (3-1).

Vervolgens ontstond er een interessante situatie toen de sterk spelende Iliass Assabban de rode kaart voorgehouden kreeg en de Blauw-Zwarten met tien tegen elf verder moesten, en dat met nog 40 minuten op de klok. Toen bleek toch wel de kracht van de ploeg, die ging, actief gecoacht door trainer Alan Campfens, compacter spelen en hield de wedstrijd ijzersterk onder controle. Sterker nog, er kwamen volop kansen op de 4-1. Het bleef uiteindelijk bij de 3-1 stand, Bastiaan Hendriksen en Gijs van Ede (beiden sterk spelend) werden nog vervangen door Calvin de Jong en Wout den Hollander.

Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben de Blauw Zwarten een reële kans op het kampioenschap, waarbij de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen koploper Aarlanderveen van doorslaggevende betekenis kan zijn. Spelend zoals in de tweede helft tegen SCW is een overwinning zeker mogelijk. Het wordt een spannende eindfase die door veel Blauw Zwarters op de voet zal worden gevolgd.