Skip to content
Fotocredit: Rijnlands Lyceum

Rijnlands Lyceum ontving schrijfster Martine Letterie in Theater Warenar

Rijnlands Lyceum
22 april 20232 minute read

Op vrijdagochtend 21 april a.s. kwam de jeugdliteratuurschrijfster Martine Letterie na het grote succes van afgelopen jaren voor de derde keer naar het Theater Warenar in Wassenaar. Zij hield een presentatie over haar indrukwekkende en spannende boeken over de Tweede Wereldoorlog. De lezing was bedoeld voor alle brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Ook organiseerden de docenten Nederlands deze ochtend een voorlees- en dichtwedstrijd. Het Rijnlands is blij met de gastvrijheid en medewerking van theater Warenar. Aan de voorrondes van deze wedstrijd deden 160 brugklassers van het Rijnlands Lyceum mee.

Leesplezier en leesmotivatie

“Het kiezen en lezen van jeugdboeken met een wedstrijdelement is een leuke manier om het leesplezier van leerlingen te vergroten”, zegt Foka Schoon, docent en brugklasmentor van het Rijnlands. Alle leerlingen uit de brugklas hebben de afgelopen weken een boek gelezen van Martine Letterie. Na een presentatie van de schrijfster zelf, lazen enkele kinderen een stukje voor uit één van haar boeken. Ze kozen een passage die ze spannend of ontroerend vonden. Floris ter Haar en Daphne Hulsman waren de beste voorlezers! De jury, bestaand uit (ex-)docenten en leerlingen uit de bovenbouw van het Rijnlands, lette onder andere op een goede intonatie, articulatie en een goed leestempo. Martine Letterie reikte de prijzen uit en signeerde ook haar boeken. Naast deze wedstrijd, konden de leerlingen ook vragen stellen aan de schrijfster.

Tenslotte droegen de leerlingen (zelfgeschreven) gedichten voor over de huidige verschrikkelijke, nog steeds voortdurende, oorlog in Oekraïne en over bijvoorbeeld de situatie in Iran. Mahak Vaghayenegar en Olivia van Twillert wonnen deze dichtwedstrijd.

Meer informatie over Martine Letterie is te vinden via haar eigen website.

Tags

LezingMartine LetterieRijnlands LyceumTheater WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top