Skip to content

Onderhoud CV-ketel? Let op de certificering van de installateur

24 april 202326 second read

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas. Je ruikt, proeft en ziet het niet, maar mensen die het inademen kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden. Jaarlijks zorgt koolmonoxidevergiftiging voor tien tot twintig doden en ten minste tweehonderd ziekenhuisopnames.

Vanaf 1 april 2023 mogen daarom alleen CO-vrij-gecertificeerde bedrijven werkzaamheden uitvoeren aan een gasverbrandingsinstallatie. Een niet-gecertificeerd bedrijf inhuren of zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie is vanaf die datum verboden.

Moeten er werkzaamheden uitgevoerd worden aan bijvoorbeeld je CV-ketel? Kijk dan in het register gasverbrandingsinstallaties voor een gecertificeerd bedrijf: https://www.tlokb.nl/register-gasverbrandingsinstallaties/.

Tags

certificeringCV ketelGemeenteInstallatiebedrijvenKoolmonoxideWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top