Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Protestantse Gemeente Wassenaar

Oranjebitter en vaderlandse liedjes in de Dorpskerk op Koningsdag na de aubade op het Plein

Protestantse Kerk Wassenaar
24 april 20232 minute read

Op 27 april komen wij allemaal weer bij elkaar op het Plein om Koningsdag te vieren. Excelsior speelt, vòòr de officiële plechtigheid om 10.30 uur begint, mooie liederen, waarna de voorzitter van de Oranjevereniging en daarna de burgemeester ons zullen toespreken.

Na dat wij twee coupletten van het Wilhelmus hebben gezongen is iedereen welkom in de Dorpskerk, waar de Stichting Monument Dorpskerk een cheque zal aanbieden aan het College van Kerkrentmeesters van deze kerk voor de instandhouding van dit gebouw, het oudste monument van Wassenaar. Verleden jaar hebben Bob en Deka Wielenga de aanwezigen toen een potpourri van vaderlandse liederen laten zingen.

Dit vond men dermate leuk dat deze heren is gevraagd om dat dit jaar weer te doen. Na de overhandiging van de cheque, onder het toeziend oog van de burgemeester, kan iedereen weer mee zingen met een keur van vaderlandse liederen, waaronder ‘Waar de blanke top der duinen’, ‘Merck toch hoe sterk’ en meer van deze ‘evergreens’. Deka heeft de regie en Bob speelt op de vleugel.

Iedereen krijgt een boekje, waarin de teksten van de liederen staan afgedrukt, zo dat mee zingen geen enkel probleem met zich mee brengt. Na het zingen wordt een oranjebitter geserveerd voor het uitbrengen van een toost op onze Koning, die op 27 april jarig is.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen.

Tags

DorpskerkKoningsdagProtestantse Gemeente WassenaarVaderlandse liederenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top