Skip to content
Schaakvereniging Wassenaar
Veel leden vielen in de prijzen. Fotocredit: Schaakvereniging Wassenaar

Geslaagde slotronde Open Schaakkampioenschap Wassenaar

Schaakvereniging Wassenaar
25 april 20232 minute read

Hoewel op 17 april de winnaar, Artur Margaryan, al bekend was, was de strijd om de 2e plaats nog volop in gang.

De kanshebbers Gerard van der Born en Hugo Quaak maakten er een mooie partij van met wisselende kansen. Gerard kwam een kwaliteit voor, maar de aanval van Hugo op de witte koning gaf de doorslag. Twee andere kanshebbers voor de 2e plek, Milan Koning en Ronald van Vleuten, liet een sterke partij zien van Milan. Het veldoverwicht van de witspeler werd Ronald fataal. Joop Beijersbergen speelde met wit tegen de kampioen, Artur Margaryan. Omdat Artur actief werd op de damevleugel startte Joop een aanval op de koningsvleugel. Met een pionoffer op f5 probeerde Joop het initiatief te grijpen, echter Artur verdedigde goed en haalde de angel uit de aanval.

Het loperpaar en een gecentraliseerde dame waren echter voldoende compensatie voor de remise. Arno Luinenburg en Eric van der Marel speelden een mooie partij. Na wat schermutselingen op de koningsvleugel kreeg Eric een loper en een paard voor een toren plus 2 pionnen. In het eindspel was het lang onduidelijk hoe dit zou aflopen, maar de twee lichte stukken van Eric hielden de stelling in evenwicht met als resultaat een remise.

Terwijl Joop de uitslagen in de computer invoerde, namen de aanwezige spelers nog een drankje en een hapje (aangeleverd door Ankie Erwich)

De eindstand aan de top is

Artur: 6,5 punt

Hugo, Joop en Milan: 5 punten

Arno, Eric vd M. en Jaco: 4,5 punt

Gerard, Ronald, Floris en Ankie: 4 punten

Hiermee is de conclusie dat Artur ongeslagen met 6,5 uit 7 de 1e prijs heeft gewonnen. Op de 2e plaats zijn geëindigd, Hugo, Joop en Milan met 5 uit 7. Op basis van weerstandspunten kreeg Hugo de 2e prijs. De 3e prijs was voor de speler met de beste score die een rating onder de 1600 heeft. Dit is Milan geworden met een score van 5 punten; een prachtige prestatie!

Hiermee was er een eind gekomen aan het 5e OKW. Het bestuur vond het een geslaagd toernooi en  

De week na het OKW, op 24 april, vond de uitreiking plaats van diverse prijzen; voor deelnemers aan de Rapidcompetitie, de HSB competitie en het OKW. Ook was de laatste ronde van de interne competitie; Joop Beijersbergen werd voor de 8e maal clubkampioen.

Tags

Open Schaak KampioenschapSchaakvereniging WassenaarSlotrondeWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top