Skip to content
Fotocredit: YMCA Wassenaar

Geweldig dagje Toverland YMCA Wassenaar

YMCA Wassenaar
25 april 20232 minute read

Zondag 23 april beleefde het YMCA Wassenaar alweer zijn 26ste uitgaansdag sinds het in 2007 hiermee is begonnen. Vele pretparken, maar ook klimbossen zijn gedurende die 17 jaar bezocht. Deze traditie blijft het ook dit jaar voortzetten.

Een dubbeldekse touringcar met 75 enthousiaste YMCA-kinderen, vriendjes en vriendinnetjes vertrok om 8.25 uur richting het mooie Sevenum in Noord-Limburg. Gedurende de reis werd leuke muziek gedraaid en was er veel gezelligheid. Toverland is een vrij nieuw park (2001), waardoor alles heel leuk is opgezet volgens de nieuwste ideeën over de inrichting van een park. De reis verliep heel voorspoedig en ze kwamen om 10.40 uur aan in Toverland. Gezien de grootte van de groep konden we een dagarrangement verkrijgen met alle voordelen van dien. Ze werden vriendelijk ontvangen door de Toverlandhostessen Lotte en Quinty. De kinderen kregen hierbij een polsbandje. Na de groepsfoto en nadat de kinderen zelf hun groepjes hadden gevormd konden ze beginnen met het verkennen van het park. Het was vrij rustig dus de wachtrijen waren kort.

Om 13.00 uur kregen de kinderen op de lunchplek een broodje warme knakworst. Voor kinderen met bijzondere eetgewoonte was er kaas, zalm, ei of hagelslag. Na de lunch begon het avontuur weer en werden wederom vele attracties bezocht. Vooral de topattractie de ‘Troy’ was erg populair. De grootste houten achtbaan van de Benelux.

Na alle belevenissen stond het diner inmiddels klaar in de Wunderbar. Er werd overheerlijke verse friet geserveerd en de kinderen konden een keuze maken tussen kipnuggets, kaassoufflé, kroket of frikandel. Het weer was boven verwachting goed. Rond de 17 graden en regelmatig een zonnetje. Vele mooie herinneringen zijn gemaakt.

Ook de terugreis verliep voorspoedig en ze kwamen om 20.40 uur aan op de Berkheiplaats. Moe maar voldaan gingen de kinderen naar huis om te kunnen nagenieten met hun ouders en aansluitend een mooie invulling te geven aan hun verdiende meivakantie. Eind juni hebben ze weer een uitgaansdag in de planning staan. Waar ze heen gaan blijft nog een grote verrassing. En in de eerste week van de zomervakantie hebben ze natuurlijk hun jaarlijkse zomerkamp. Heeft uw zoon en/of dochter interesse in een van de activiteiten van het YMCA Wassenaar dan kunt u meer informatie vinden op de website ymcawassenaar.nl.

Fotocredit: YMCA Wassenaar

Tags

ToverlandUitgaansdagWassenaarYMCA Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top