Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Maak op tijd uw afspraak en bereid u voor om teleurstelling te voorkomen

25 april 20232 minute read

De komende maanden is het drukker aan de balies omdat veel inwoners hun paspoort of ID-kaart willen verlengen. De gemeente houdt hier rekening mee omdat we willen dat u van de zomer met een geldig reisdocument op vakantie kunt. Maar we hebben ook uw medewerking nodig. Niet alleen tijdens de zomermaanden. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf inwoners die een afspraak hebben bij de gemeente te laat komt, niet verschijnt of niet de juiste documenten bij zich heeft. Dit betekent dat 20% van de afspraken niet doorgaan terwijl dit voorkomen kan worden. Bereid u daarom altijd goed voor op uw afspraak. 

Kom op tijd op uw afspraak of verzet uw afspraak wanneer u niet kunt

Helaas komt 11% te laat of verschijnt niet op de afspraak. Als u te laat komt, kunnen we u helaas niet helpen. We vragen u daarom om op tijd op uw afspraak te komen of uw afspraak te verzetten wanneer u niet kunt. We kunnen dan iemand anders helpen die een reisdocument, een verklaring of een uittreksel nodig heeft. 

Neem de juiste documenten mee

Van de inwoners die op afspraak komen, heeft 7% één of meer van de benodigde documenten niet bij zich. Dit kan een verklaring van een gezagsdrager zijn of bijvoorbeeld het oude paspoort of ID-kaart dat moet worden ingeleverd. Ook deze mensen moeten een nieuwe afspraak maken. Wanneer u een afspraak maakt, krijgt u een overzicht welke documenten u mee moet nemen naar de afspraak. Lees dit goed door en zorg ervoor dat u deze documenten allemaal bij u heeft. Zo kunnen we u snel helpen aan de juiste documenten. En voorkomen we met elkaar extra drukte en wachttijden.  

Tags

AfspraakGemeenteGemeentekantoorGemeentelijke dienstverleningID-kaartPaspoortWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top