Skip to content
Fotocredit: De Kieviten

Kieviten Dames O25 gaat fier aan kop!

De Kieviten
26 april 20232 minute read

Als kampioen van de vierde klasse promoveerden de dames van Kieviten O25 afgelopen herfst naar de derde klasse. Ook daar zet het team hun winnende reeks voort en staan ze ongeslagen bovenaan. Afgelopen zondag stond in Voorburg de topper tegen Cartouche, de huidige nummer 2, op het programma. Bij winst zouden de Wassenaarse dames goede zaken kunnen doen en het gat met de nummer 2 vergroten naar 8 punten.

De dames van Kieviten begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en zetten de Voorburgse dames goed onder druk. Al na 5 minuten was het Romy Tacx die de 1-0 op het scorebord zette. Er volgden in het eerste kwart nog vele kansen, maar de Wassenaarse ploeg vergat deze te verzilveren.

Vroeg in het tweede kwart kreeg Kieviten een strafcorner. Met een mooie variant was het Rosalie van Dam die de 2-0 scoorde. Een aantal minuten later was het wederom Rosalie die met haar backhand scoorde.

Met een comfortabele 3-0 voorsprong konden de Wassenaarse dames de rust in. Coach Menno de Groot gaf een duidelijke boodschap mee: rustig de wedstrijd uit hockeyen en 3 punten mee naar Wassenaar meenemen. De speelsters voelden echter dat er meer te halen viel en al snel in de tweede helft gaf invalster Anne-Britt Varkevisser na een mooie uitspeelactie de bal voor op Rosalie, die de bal zo het goal in kon tikken. Twee minuten later was het alweer Rosalie die uit een strafcornervariant voor de 5-0 tekende. De Voorburgse dames raakten erg gefrustreerd en de sfeer op het veld werd daardoor steeds grimmiger. Het dieptepunt werd aan het einde van het derde kwart bereikt toen een aanvalster van Cartouche uit frustratie met haar stick een klap uitdeelde aan Sabrina Everard.

De Wassenaarse dames hielden echter het hoofd koel en met het motto ‘when they go low, we go high’ in hun achterhoofd breidden zij de score in het laatste kwart nog verder uit. Lisa Wyrdeman scoorde kort achter elkaar de 6-0 en de 7-0. Tot slot was het Rosalie van Dam die uit een strafcorner haar vijfde doelpunt van de dag maakte. Met een eindstand van 8-0 kan Kieviten dames O25 meer dan tevreden zijn.

Kieviten dames O25 is nog op zoek naar nieuwe speelsters voor komend seizoen. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en heb je interesse? Stuur dan een bericht naar @kievitendameso25 op Instagram.

Tags

DamesO25De KievitenHockeyWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top