Ga naar hoofdinhoud
Koningsnacht Wassenaar
Koningsnacht bij Rooie Cor aan de Oostdorperweg. Fotocredit: Herman van der Woude

Koningsdag in Wassenaar – Wat is er te doen?

27 april 20233 minute read

Gisteravond is met Koningsnacht Wassenaar afgetrapt voor Koningsdag. Bij Rooie Cor aan de Oostdorperweg was het gisteravond druk en zat de sfeer er goed in. Vandaag zal dat ongetwijfeld niet veel anders zijn. Met activiteiten op het Plein, op het marktplein Berkheistraat en in het centrum is er voor iedereen wat wils op Koningsdag. Een overzicht:

Koningsdag in het centrum

Ook in het centrum van Wassenaar is genoeg te doen. Het feest begint om 10.00 uur met de traditionele Wassenaarse koffietafel, aangeboden door de Centrum-Ondernemers. Bij La Casita aan de Van Hogendorpstraat 139 kun je gezellig een kopje koffie drinken met iets lekkers en andere Wassenaarders ontmoeten.

Om 11.00 uur gaat de King’s Dayparty van start bij Van Veen aan Plein 14. Deze feestelijke borrel wordt georganiseerd door de Ronde Tafel en de opbrengst komt ten goede aan Stichting Leergeld Wassenaar. Naast gezelligheid en lekkere hapjes, zal DJ Yorrick de muziek verzorgen. Ook voor kinderen is er vermaak.

Vanaf 13.00 uur kun je bij Me Gusta aan de Van Hogendorpstraat 16A genieten van de pianoklanken van Carl Groeneveld. Hij zal lovesongs, rockklassiekers, Nederpop, 80’s favourites en meer ten gehore brengen. Om 16.00 uur treedt de band ‘De Bend’ op en brengen zij de Van Hogendorpstraat in tropische sferen. Verder zijn er vele kramen van de Wassenaarse centrum-ondernemers en natuurlijk gezelligheid bij de horeca.

De hele dag door is het feest bij Pops aan de Langstraat 121. Deejay Vince zal voor de muzikale omlijsting zorgen en er is een springkussen en oud-Hollandse spelletjes met scouting van Woesik voor de kinderen.

Vanaf 15.00 uur kun je bij La Casita aan de Van Hogendorpstraat 139 genieten van swingende muziek van de band ‘New Latin Sound’ en een DJ in dezelfde stijl.

Bij Rickie’s Feest aan de Kerkstraat 5 trapt de populaire zanger Jair de Groot om 15.00 uur af. Daarna zullen de Gebroeders Meskers en Feest DJKcrix het koningsdagfeest compleet maken.

Bij Restobar Chester aan de Langstraat 10 kun je van 15.30 uur tot 18.30 uur genieten van de buitenbar, grill en de band ‘Midnight Rambler’ op het eigen terras.

Koningsdagborrel Ronde Tafel Wassenaar

Na het daverende succes van vorig jaar organiseert de Ronde Tafel Wassenaar op Koningsdag wederom de gezelligste borrel van het dorp op het Plein in Wassenaar. Vanaf 13 uur kan er onder het genot van een hapje en een drankje worden geproost op de verjaardag van onze Koning. De rasechte Wassenaarse DJ Yorrick zal zijn kunsten achter de draaitafel vertonen en ook voor de kinderen is er uiteraard vermaak. 

Tags

ActiviteitenFeestKleedjesmarktKoningsdagKoningsdagborrelKramenlint VrijwilligerscentraleMuziekOntmoetingOntvangst (oud) gedecoreerdenOpening KoningsdagWassenaarWassenaarse Koffietafel
Back To Top