Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Aarlanderveen geeft Blauw-Zwart met 4-0-nederlaag draai om de oren

Henk Goulooze
28 april 20232 minute read

Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdag in Aarlanderveen een gevoelige tik op de neus gekregen. Met maar liefst 4-0 werd het overlopen door de plaatselijke FC. De race naar een rechtstreeks kampioenschap voor de ploeg van trainer Alan Campfens heeft daarmee forse averij opgelopen. En de Aarlanderveeners sloegen de aanval op hun leidende positie in de derde klasse met speels gemak af. De meegereisde Wassenaarse supporters zagen in de negende wedstrijdminuut letterlijk en figuurlijk de bui al hangen. De Aarlanderveeners waren vinnig en strijdlustig begonnen en bestookten de Blauw-Zwarte verdediging. De Wassenaarse goalie Danny Zwaan beoordeelde één van de vele uitvallen verkeerd en was te laat om een lepe boogbal te onderscheppen. Een snelle 1-0 achterstand dus.

Voor de mannen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep bleek dit de voorbode van een pot voetbal waarin eigenlijk alles net niet lukte. Verdedigers verloren persoonlijke duels, de meeste passes kwamen niet bij een medespeler aan en in de voorhoede werden Illiass Assabban (geschorst) en Kaj Kronenburg (geblesseerd) ernstig gemist. En als dan ook al snel het slimme rustpunt op het middenveld Kim Theil geblesseerd moet uitvallen wordt de kans op succes tegen de zeer gemotiveerde ploeg uit Aarlanderveen wel heel erg klein.

Bij iedere corner voor de Wassenaarse goal was het sidderen geblazen en dat leidde welhaast logisch tot de 2-0 in de eerste minuten na de rust. De Wassenaarders konden geen vuist maken, ondanks het keiharde werken, rennen en draven, niets lukte en de lange passes van de Aarlanderveeners kwamen met grote regelmaat wel aan. Dat leidde tot regelmatige ‘open huis’ -situaties in de Wassenaarse verdediging en de uitbouw van de overwinning van de polderbewoners tot maar liefst 4-0.

Na het overtrekken van de buien en het horen van de resultaten van de andere runners up voor de kooppositie in de derde klasse  vindt Blauw-Zwart zich op de vierde plaats terug. Voetbal is zo aantrekkelijk omdat het onvoorspelbaar is en iedere wedstrijd weleens een sof-dag kan zijn. En daar liepen de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep zaterdag nou net tegenaan!

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top