Skip to content
Fotocredit: PR

Nieuwe tentoonstelling bij Kunstgroep Wassenaar

Tom Rietveld
29 april 20232 minute read

De Kunstgroep Wassenaar heeft weer een nieuwe tentoonstelling van 22 april t/m 21 mei 2023 in de Galerie in de Molen aan het Molenplein 10A in Wassenaar. Tijdens de vernissage afgelopen zaterdag heeft architect Paul Bontenbal de tentoonstelling geopend met een passend woord bij elke kunstenaar, waarvan er nu werk hangt in de Molen.

Max Boekholt met zijn kleurrijke schilderijen en minimal architecture en Janice Boekholt met haar nog kleurrijkere aquarellen en Daisy Kimman eveneens met minimal architecture met haar ruimtelijke objecten.

Paul Bontenbal was vereerd de vernissage te mogen openen, temeer vanwege de jarenlange samenwerking als architect met architect Max Boekholt. 

Paul Bontenbal:” Bij het bestuderen van de uitnodiging met de titel ‘De Verbeelding’ heb ik mij afgevraagd: WAT is verbeelding en HOE maak je het onzichtbare zichtbaar? En als u aanwezigen hier denkt, dat ik als bewonderend kenner en vriend van Janice en Max ook maar een vingerwijzing  kan geven hoe deze stellingen te duiden, dan moet ik u teleur stellen. Temeer omdat wellicht het antwoord  ligt bij de nieuwsgierige kijkers. Een vernissage met huiswerk!

De enigen, die naar mening een kunstenaar en zijn werk kunnen duiden zijn de representanten van de diverse Nederlandse Musea in het NPO programma, dat nu te zien is op TV.  Ik wil u aansporen om deze tentoonstelling met een zekere inspanning uwerzijds ‘de verbeelding en wellicht de fantasie de ruimte te geven om te ontdekken dat er meer is dan uw eerste spontane waarneming. U maakt wellicht het verrassende ‘onzichtbare’ zichtbaar!

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 14:00 – 17:00 uur.

Tom Rietveld – Side-kick

Tags

Galerie in de MolenKunstgroep WassenaarTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top