Skip to content
Fotocredit: PR

14 mei a.s. Voorjaarsconcert Van Wassenaer Orkest met harpiste Anneleen Schuitemaker

Van Wassenaer Orkest
2 mei 20232 minute read

Op 14 mei a.s. kunt u komen luisteren naar een bijzonder concert in de Messiaskerk. Het VWO speelt muziek van drie franse tijdgenoten van rond 1900:   Saint Saens: Morceau de Concert voor harp en orkest, de  Suite pour Orchestre,  en Symfonie nr. 2. Van  Debussy zijn Danse Sacrée en Danse Profane voor harp en strijkorkest. Van Fauré de prachtige Pavane. “Nieuwe muziek” zoals ze worden aangeduid in de muziekgeschiedenis. Eigenlijk was dit programma gepland voor uitvoering in 2021, ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Saint Saens, maar o.a. door coronaperikelen en het afscheidsconcert in 2022  van onze voormalige dirigent Benjamin Boers, waren we er nog niet aan toegekomen.

De soliste Anneleen Schuitemaker maakt sinds 2 jaar als harpiste deel uit van het Concertgebouw orkest. Anneleen groeide op in Katwijk aan Zee en kreeg als 10-jarige haar eerste harplessen op de muziekschool aldaar. Nadat ze in juni 2018 haar Conservatorium opleiding in Amsterdam glorieus had afgerond, trad ze op in vele landen van de EU en ver daarbuiten. Het Van Wassenaer Orkest voelt zich zeer vereerd op 14 mei met háár de stukken voor harp en orkest van Saint Saens en van Debussy te mogen spelen!

En verder kunt u nu kennismaken met onze nieuwe dirigent, Pieter van der Wulp, die sinds december vorig jaar wekelijks met ons het a.s. concert heeft ingestudeerd. Pieter was o.a.    9 jaar dirigent van het Gronings Studenten orkest, dirigeert al jaren diverse orkesten en muziekgezelschappen. Hij is een enthousiast dirigent!

Wij nodigen u van harte uit voor ons concert in de Messiaskerk, Zijllaan 57, zondag 14 mei a.s. 15.00 uur. Kaartjes zijn zoals altijd verkrijgbaar bij Boekhandel De Kler (á contant), bij de orkestleden of online te bestellen op www.vanwassenaerorkest.nl.

Tags

Anneleen SchuitemakerMessiaskerkVan Wassenaer OrkestVoorjaarsconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top