Skip to content
Op de foto van links naar rechts: Ronald Zoutendijk (wethouder cultuur en welzijn), Minami Hiroshi (ambassadeur van Japans in Nederland), Jan van Zanen (burgemeester van Den Haag) en Debora Lootsma (stadsdeeldirecteur Haagse Hout). Fotocredit: gemeente Wassenaar

Opening Japanse tuin in Clingendael  

2 mei 202358 second read

Zijne Excellentie MINAMI Hiroshi, ambassadeur van Japan in Nederland, Jan van Zanen, burgemeester van de gemeente Den Haag, en wethouder Cultuur Ronald Zoutendijk van de gemeente Wassenaar, openden afgelopen vrijdag de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De openingshandeling bestond uit het onthullen van de replica van een bijzonder stenen ornament, de Chrysant lantaarn.   

Inhaalslag onderhoud 

Voorafgaand aan deze opening is er hard gewerkt aan de tuin. Zo zijn het afgelopen jaar de hekwerken op het terrein vernieuwd en zijn de toegangspoorten gerenoveerd. Ook de bamboehekwerken zijn, op traditionele wijze met de hand geknopt, vernieuwd. Het theepaviljoen is geschilderd en de karakteristieke rode brug heeft een grote opknapbeurt gekregen. Verder zijn de vijvers gebaggerd en hebben de tuinmannen vele uren geïnvesteerd in snoeiwerkzaamheden en het weer gras- en onkruidvrij maken van de moslagen. 

Open voor publiek

De Japanse tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael en gaat vanaf zaterdag 29 april open voor het publiek. Vanwege zijn kwetsbaarheid is de Japanse tuin jaarlijks slechts twee korte periodes geopend. De voorjaarsopening is tot en met zondag 11 juni, dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur. In het najaar is de Japanse tuin twee weken geopend voor het publiek.

Tags

ClingendaelDen HaagGemeenteJapanse TuinOpeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top