Skip to content
Fotocredit: PR

Mini Karel de Rooij biedt jong talent een podium in Warenar

Theater Warenar
4 mei 20232 minute read

Op zondagmiddag 14 mei om 15.00 uur, Moederdag, speelt Karel de Rooij, bij het grote publiek bekend als Mini van het legendarische duo Mini & Maxi, zijn voorstelling “Mijn Paradijs” in Theater Warenar. Karel is tegenwoordig in de theaterwereld vooral bekend om zijn vele (regie)adviezen aan groepen als the Ashton Brothers,  slagwerkgroep Percossa, de groep Släpstick, maar ook aan artiesten als Ellen ten Damme en Tania Kross bij tournees en incidentele programma’s.

In dat kader laat hij het publiek nu kennis maken met Mieke Portegies, multi-instrumentalist en een begenadigd salsadanseres. En het jonge illusionisten duo Niek & Guy, dat onlangs een prijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het belooft dus een zeer gevarieerde middag te worden.

En uniek! Want deze voorstelling speelt Karel normaliter in de Paradijszaal van de Koninklijke Schouwburg. Ook het feit dat het op Moederdag is, geeft de voorstelling een extra tintje, omdat het ontstaan van deze voorstelling begon met de hutkoffer van De Rooij zijn moeder.

“Toen mijn moeder overleed liet zij ons een hutkoffer na vol met affiches, foto`s en brieven. Door corona had ik eindelijk tijd om erin te duiken. Mijn hele familiegeschiedenis bleek in het teken te staan van muziek en theater. Alles wat ik ooit in het theater had gedaan zag ik terugkomen in het werk van wie mij voor gingen. Elke discipline kwam langs. Daarom heb ik altijd geprobeerd de grenzen te doorbreken tussen variété en concertzaal, tussen kleinkunst en grootkunst..!”

Karel de Rooij, een Ware Nar voor het eerst in de Warenar. Mis het niet! Er zijn nog enkele kaarten

“Mijn Paradijs” van Karel de Rooij | zondag 14 mei 2023 – 15.00u

Bel of mail voor kaarten (à € 25,- incl. drankje) met de Warenar Theaterkassa op maandag of woensdag tussen 10.00 – 14.00 u | 070 511 8382of kassa@warenar.nl

Of bestel via de website: www.warenar.nl/programma-22-23

Tags

Karel de RooijMijn ParadijsTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top