Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart ploeterend naar winst

Rob Keijzer
5 mei 20232 minute read

Een vriendelijk lentezonnetje, een verwachtingsvol publiek en een mooie, kortgeschoren grasmat. Alle voorwaarden voor een goede wedstrijd waren aanwezig. Maar helaas, de 22 acteurs op het veld bakten er met name in de eerste helft weinig tot niets van.

Het reeds gedegradeerde Van Nispen kon zonder enige druk spelen, maar toonde regelmatig aan waarom het onderaan de ranglijst staat. De spelers van de Lagerberg Verhuisgroep gingen moeiteloos mee in het niveau van de Zilkenaren, waardoor er een zeer matige wedstrijd te zien was, met de Blauwen veelvuldig in de aanval en de gasten vaak met 11 man in het eigen strafschopgebied. Toch duurde het tot de 36e minuut voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Een afvallende bal werd door Dunke Lagerberg loeihard in het doel geschoten. Een schot waar heel veel frustratie in zat.

Wie gedacht had dat dit de opmaat voor een doelpuntenfestival zou zijn, kwam bedrogen uit. In tegendeel, na een kleine 10 minuten in de tweede helft kwam Van Nispen via een prachtig schot van Jesse Oostdam op gelijke hoogte. De vreugde voor de bezoekers was echter van korte duur, want nauwelijks een minuut later was het wederom Dunke die, ditmaal koppend, de Blauwen weer op voorsprong zette. En zes minuten later was het Quint van der Ploeg, de benjamin van het elftal, die met een lage schuiver de wedstrijd besliste: 3-1.

Even daarvoor waren Bastiaan Hendriksen en Ralph de Jong gewisseld voor Clemens Westgeest en Calvin de Jong. Dat gaf iets meer jeugdige energie, maar het bleef zeer matig wat beide teams lieten zien. In de slotfase was het Clemens die met een fraai wippertje de eindstand op 4-1 bracht.

De overwinning was terecht, maar de wedstrijd was van het niveau controle-alt-delete, met andere woorden: snel uit het geheugen wissen.

Beste man van het veld was scheidsrechter Fred van der Ploeg, maar die komt helaas niet in aanmerking voor de Gouden Schoen.

Lichtpuntje deze middag was het bericht dat koploper Aarlanderveen met 2-1 kopje onder was gegaan bij Oegstgeest. De nieuwe koploper Nieuwkoop heeft 3 punten voorsprong op de op de gedeelde 3e plaats staande Lagerberg Verhuisgroep formatie.

Met nog drie wedstrijden te spelen zijn er maar liefst 5 ploegen die nog aanspraak op de titel kunnen maken: Nieuwkoop, Aarlanderveen, Koudekerk, Blauw-Zwart en (slechts rekenkundig) DWO. Het wordt dus spannend de komende weken.

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top