Ga naar hoofdinhoud
Natasha en Pierre genieten van de buitengewone sport- en speldag, georganiseerd door Fit in Wassenaar. Fotocredit: Patrick Kop.

“Een heerlijke dag voor de jongste jeugd en hun (groot)ouders!”

Iris Oostlander
5 mei 20233 minute read

Een paar keer per jaar organiseren de medewerkers van ‘Fit in Wassenaar’, een buitengewone sport- en speldag in de schoolvakantie. Een dag vol met activiteiten op allerlei gebied, met clinics en workshops, springkussens, klimbanen en schminktafels. Een sportieve, vrolijke en gezellige dag die steeds meer aandacht krijgt en dit keer heel goed werd bezocht. Met een lage drempel, want helemaal gratis te bezoeken, en veel support van ondernemend Wassenaar en natuurlijk de gemeente.

Op deze dinsdag zijn ook Natasha Alibux en haar zoon Pierre aanwezig. Zij zijn trouwe bezoekers van deze dagen en roemen de inzet van Kirsten Keij (projectleider uitvoering sport- en preventieakkoord) van Fit in Wassenaar, de vrijwilligers en de gemeente. “Via verschillende app-groepen van ouders onderling weten wij precies waar we terechtkunnen. Het is voor Pierre een heerlijke dag om zijn energie te uiten en samen met vriendjes en vriendinnen te spelen en te sporten, en voor mij heel gezellig om de ouders te zien en te spreken”, vertelt Natasha opgetogen. Als werkende moeder probeert ze zoveel mogelijk betrokken te zijn bij de vrijetijdsbesteding van haar 8-jarige zoon. “Ik ben teamleider bij Blauw-Zwart waar Pierre voetbalt en sta ook op dit soort dagen graag klaar voor de organisatie”.

Met haar zijn gelukkig nog veel meer vrijwilligers actief. “Er zijn stagiaires van het ROC Mondriaan aanwezig, maar ook het Rode Kruis en medewerkers van Norlandia helpen mee”, zegt Kirsten, die met recht tevreden mag zijn.

“Dit keer zie ik gelukkig veel nieuwe gezichten”, vertelt Natasha, “en dat vind ik superfijn, naast het feit dat er nu ook aandacht is voor culturele activiteiten, zoals zangles. Daarnaast zorgt de organisatie ervoor dat er aandacht is voor de gezondheid. Zo is er voor iedereen fruit geregeld en kan je altijd je flesje water bijvullen”.

Kirsten heeft met het project ‘Fit in Wassenaar’ al heel veel Wassenaarders weten te motiveren om meer te gaan bewegen. Zowel jonge als wat oudere inwoners weten de evenementen die zij organiseert te vinden. Niet alleen dit soort buitengewone sport- en speldagen, maar tevens organiseert ze wekelijkse trainingen, workshops en lezingen, die via de website fitinwassenaar.nl, De Wassenaarse Krant, de gemeentelijke nieuwsbrief en sociale media worden aangekondigd. “Met het tekenen van het sport- en preventieakkoord hebben de verschillende lokale organisaties er een missie van gemaakt om alle Wassenaarders duidelijk te maken hoe belangrijk bewegen en gezondheid is, nu en in de toekomst, en ik kan zeggen dat het heel goed gaat met dit voornemen. We boeken goede resultaten en daar ben ik trots op!”

Tags

Fit in WassenaarSport en speldagenSport- en preventieakkoordWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top