Skip to content

Wassenaarse VVD: Samen leven in Vrijheid

5 mei 20232 minute read

Het herdenken van onze helden krijgt dit jaar helaas nog steeds een beetje een andere betekenis met de oorlog die nu al meer dan een jaar woedt op het Europese continent. In ons dorp hebben vele Wassenaarders Oekraïners onderdak gegeven in hun huis of hen op een andere manier geholpen, zoals lesgeven aan de Oekraïense kinderen.

Dankzij onze helden die voor onze Vrijheid in het verleden hebben gevochten zijn wij in staat in Vrijheid te leven. Met heel veel rechten, maar ook verplichtingen. Zodat we samen van onze Vrijheid kunnen genieten.

Samen

Voor onze partij, waarin Vrijheid in de naam voorkomt, geeft dit maar eens te meer aan dat we met elkaar ervoor moeten strijden dat onze Vrijheid nooit in het geding mag komen.

We waren de afgelopen jaren zelf ook wat beperkt in onze vrijheid door het Corona virus. Daar hebben we ons met elkaar door heen geknokt. Helaas zijn er nog steeds mensen, ook in Wassenaar, die last hebben van “long COVID” en daar nog dagelijks last van ondervinden. Laten we hen ook blijven ondersteunen daar waar nodig.

Respect

Eens te meer moeten we respect betuigen juist nu het kan. Onze hedendaagse helden, de soldaten in de Oekraïne, maar ook dichterbij huis in de zorg, bij de brandweer, de politie, de BOA’s en andere ambtenaren, verdienen ook ons respect. Zij helpen ons dat we met elkaar in Vrijheid kunnen leven. Hoe fragiel dit kan zijn hebben onze mede-Europeanen in de Oekraïne ervaren.

Vrijheid vieren op 5 mei

De heldendaden voor onze Vrijheid moeten we altijd blijven eren en daarmee onze Vrijheid vieren. Dit jaar kunnen we 5 mei gelukkig weer in volle vrijheid vieren. Laten we dat dan ook vooral doen.

De VVD is een liberale partij. Dat betekent dat wij een samenleving met zo veel mogelijk Vrijheid voor mensen willen. Wij zitten in de politiek om dat te bereiken.

Wilt u meepraten, heeft u vragen of interesse in de lokale politiek? Stuur dan een e-mail naar secretaris@vvdwassenaar.nl of naar onze fractievoorzitter gnijman@wassenaar.nl  

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top