Skip to content
Fotocredit: PR

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar viert Annie M.G. Schmidt-week

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
6 mei 20232 minute read

De Annie M.G. Schmidt-week 2023 gaat binnenkort beginnen! Tijdens deze feestelijke week, van 17 tot 27 mei, zet Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar de boeken van Annie in het zonnetje.

Hoewel het 112 jaar geleden is dat schrijfster Annie M.G. Schmidt werd geboren, is veel van haar werk nog altijd actueel. Daarom laat de bibliotheek kinderen kennis maken met de verhalen en gedichten van Annie M.G. tijdens het voorlezen in deze week. Dit is op woensdag 17 en 24 mei om 14.30u in Voorschoten en op zaterdag 20 en 27 mei om 10.30u in Wassenaar. Alle kinderen tussen 0 en 6 jaar zijn van harte welkom en het voorlezen is elke week vrije inloop!

Tekenworkshop voor kinderen

Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan tijdens deze week aan de slag met Schmidts gedichten. Tekendocent Suzanne Banning leest een aantal rijmen van Annie voor en aan de hand daarvan gaan de kinderen aan de slag en tekenen hun eigen Annie M.G.-figuur. Er zijn nog tickets voor deze tekenworkshop beschikbaar!

Dinsdag 23 mei | 16.00 uur | Bibliotheek Voorschoten

Vrijdag 26 mei | 16.00 uur | Bibliotheek Wassenaar

Deelname: € 12,50 | Leeftijd: 6-12 jaar | Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl/jeugd

Lezing ‘De actualiteit van Annie M.G.’ voor volwassenen Op maandag 22 mei om 19.30u is er een lezing in Bibliotheek Voorschoten, gegeven door Joke Linders. Zij promoveerde in 1999 op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt, was de samensteller van Het ABC van Annie M.G. en publiceerde in 2021 De tijd van elfjes is voorbij – zoals Annie Schmidt het zag. Een Schmidt-kenner pur sang dus! Aan de hand van tal van fragmenten en afbeeldingen duiken de bezoekers van de lezing in het leven en werk van Annie MG Schmidt. Tickets zijn verkrijgbaar via onze website: https://tickets.obvw.nl/event.php?eventid=516

Tags

Annie MG Schmidt weekBibliotheekKinderactiviteitenOBVWVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top