Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Fit in Wassenaar

Eerste cursus valpreventie afgerond

Fit in Wassenaar/Taco van den Broek
7 mei 20232 minute read

Afgelopen maand (april) is in Wassenaar de korte cursus valpreventie gegeven.

De cursus is georganiseerd door Fit in Wassenaar en uitgevoerd door Taco van den Broek voorzitter van Snel en Lenig en judoleraar.

Aan deze cursus deden 10 cursisten mee van 60 tot 80 jaar. Iedereen gaf aan wel eens gevallen te zijn. Kennelijk doen we dat allemaal, zelfs de trainer: Taco van den Broek. Hij beoefent al bijna 55 jaar judo.

In drie lessen is aandacht geweest voor bewegen, de eigen balans, wat te doen bij vallen en hoe je weer op staat. Zelfvertrouwen speelt hierbij een rol. Alles gericht op een stukje zelfvertrouwen.

Bij bewegen en balans werden verschillende parcours afgelegd: alleen, met een grote bal, over hindernissen heen etc. Daarnaast werden de basiselementen van het valbreken uitgelegd. De reflexen van 55 jaar judo kun je helaas niet overbrengen, maar wel tips over wat je vooral niet moet doen en wat wel. Het was mooi om te zien dat een cursist die ooit hard was gevallen na een kleine blokkade toch ook die oefeningen meedeed.

Valbreken moet je vooral als kind leren met bijvoorbeeld judo. Maar bewegen is voor alle leeftijden. Door veelzijdig te bewegen wordt kracht, balans en mobiliteit behouden en dat helpt om bij ouderen valincidenten en de gevolgen daarvan te voorkomen.

De cursisten gaven allen aan graag aan een vervolg of herhaling mee te willen doen.

Iets voor u? Geef dan alvast aan via een email naar info@fitinwassenaar.nl, dat u geïnteresseerd bent in deze korte cursus valpreventie.

Tags

CursusFit in WassenaarSV Snel en LenigValpreventieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top