Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Groene Meent Wassenaar

Word ambassadeur van Gezonde Tuinen in Wassenaar!

Groene Meent Wassenaar
8 mei 20232 minute read

Vind jij het belangrijk dat jouw tuin gezond is voor mens, dier en planeet? Heb je je tuin hier al op ingericht, en wil je de komende jaren bezig blijven hiermee? Inspireer je graag anderen? Geef je dan nu op als ambassadeur van Gezonde Tuinen in Wassenaar!

Een gezonde tuin (of balkon!) is een plek die gezond is voor mens, dier en planeet. Er is schaduw voor mens en dier, er wordt geen gebruik gemaakt van gif of kunstmest, en voor dieren is er voedsel, water, schuilplek en nestgelegenheid. In een gezonde tuin kan je genieten van veel verfrissend groen en bloemen om je heen. Wanneer het regent, loopt het water snel weg in de grond, of wordt het opgevangen in een regenton of door een groen dak. Op warme dagen biedt dit weer verkoeling aan plant, mens en dier. 

De Groene Meent Wassenaar begint daarom het project Gezonde Tuinen in Wassenaar. Zij hebben zeven criteria Een gezonde tuin voldoet aan zeven criteria:  

  • Minstens 50% groen
  • Gifvrij
  • Regenwaterverwerking
  • Nuttige planten voor tuinleven
  • Habitat voor tuindieren
  • Gezonde grond
  • (Mini)vijver in de tuin

Als zoveel mogelijk Wassenaarders een gezonde tuin of balkon hebben, vormen we samen een lappendeken aan stukjes gezonde aarde. Daarom wil de Groene Meent binnen drie jaar 150 deelnemers hebben die dan drie extra criteria kunnen afvinken. Dat zijn 450 stappen richting een gezondere aarde! 

En daarom is de Groene Meent Wassenaar op zoek naar Wassenaarders die hieraan mee willen werken. De Groene Meent is een vrijwilligersorganisatie die Wassenaarders inspireert en helpt bij duurzaam leven. Wil jij je inzetten als ambassadeur van Gezonde Tuinen in Wassenaar? Kijk dan op www.groenemeent.nl/gezonde-tuinen en geef je op.

Tags

Gezonde TuinenGroene MeentWassenaarWord ambassadeur
Gerelateerde artikelen
Back To Top