Skip to content
Project MARCH
Fotocredit: Project March/TU Delft

Leo uit Wassenaar werkt aan exoskelet bij TU Delft

Leo Simon
11 mei 20233 minute read

Ieder jaar ontwikkelt Project MARCH een exoskelet. Dit is een robotisch pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen. Project MARCH bestaat uit een team van studenten, die voor een heel jaar hun studie opzij schuiven om zich voor dit maatschappelijke doel in te zetten. Leo uit Wassenaar vertelt over zijn ervaringen.

Project MARCH is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat bestaat uit 27 studenten die, net als Leo, een jaar fulltime werken aan dit project. Zij bouwen namelijk in een jaar tijd een exoskelet voor iemand met een dwarslaesie, dit is een gemotoriseerd robotisch pak. Op deze manier maken zij het mogelijk om iemand met een dwarslaesie weer te laten opstaan en lopen. Een TU Delft | Dream Team is een jaarlijks wisselend non-profit studententeam. Het huidige team, het achtste jaar,  is een multidisciplinair team, wat inhoudt dat er veel verschillende achtergronden meewerken. Zo hebben ze Electrical Engineers, Software Engineers, maar ook een Management Team.

Leo Simon. Fotocredit: PR

Leo, 23 jaar, heeft de bachelor Nanobiologie aan de Technische Universiteit Delft afgerond afgelopen zomer. Dit jaar zet zij zich in als Operations Manager van Project MARCH. Als Operations Manager is hij verantwoordelijk voor de budgettering en voor de coördinatie van de afdeling Operations – de marketing, partners en public relations. Zijn dagelijks leven bij MARCH bestaat uit veel vergaderingen, het verkrijgen van financiering voor het project, en administratieve taken.

‘’Ik was op zoek naar een uitdaging die mijn wetenschappelijke en ondernemers achtergrond zou combineren.” De visie van Project MARCH is om door middel van technologie de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Het gehele team werkt samen naar hetzelfde doel, waardoor iedereen ontzettend gemotiveerd is.“Ik heb gemerkt dat je zoveel leert in zo’n korte tijd als je gewoon dingen oppakt en doet. Om bij te dragen aan een team die zo iets bijzonders neerzet in een jaar leek me fantastisch.”

Om een jaar aan de slag te zijn bij Project MARCH is een totaal andere ervaring dan studeren. “Je kan veel leren over hoe het is om een bedrijf te runnen. Vaardigheden zoals duidelijke communicatie, managen en efficiënt werken leer je onder de knie te krijgen en kunnen zeer waardevol zijn voor de toekomst.’’ Na dit jaar wil Leo de master Biomedical Engineering volgen aan de TU Delft.

In februari heeft Project MARCH hun Design Presentatie gehad, hier is het ontwerp van het exoskelet getoond. Dit jaar focussen zij zich op het gebalanceerd lopen, waarbij ze proberen om de krukken niet meer te gebruiken. Hierdoor zijn de handen vrij tijdens het lopen. De nieuwste toevoegingen zullen ervoor zorgen dat het exoskelet meer balans en zo een natuurlijk looppatroon heeft. Verder is een van de nieuwe innovaties een breinaansturing, waarbij het exoskelet aangestuurd wordt door de signalen uit de hersenen op te vangen. Op 21 juli 2023 zal Project MARCH VIII voor groot publiek tonen wat zij in een jaar tijd bereikt hebben tijdens de onthulling, georganiseerd door Leo en zijn collega-studenten.

Tags

exoskeletLeo SimonProject MarchTU DelftWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top