Skip to content
Wassenaarse Poldercross
Fotocredit: Wassenaarse Poldercross

Traditionele poldercross bij Boerderij Den Hollander

Wassenaarse Poldercross
12 mei 20232 minute read

Sloot in, sloot uit, dat is de traditie van de Wassenaarse poldercross. De route is 3 km lang. Het parkoers is bekend, de vergunning is binnen. Op vrijdagavond 25 augustus baggeren de deelnemers 40x door een poldersloot. De Dwarswatering is wat dieper, maar is nog lopend door te steken. Door de Wassenaarse Watering is het even een aantal meters zwemmen. De wedstrijdlopers gaan voorop, de recreatielopers daarna, de wandelaars achteraan. Iedereen vanaf 9 jaar met een zwemdiploma mag meedoen. Gezelligheid staat voorop. De start en finish zijn bij boerderij Den Hollander aan ’t Ammonslaantje. Hier is ook de voorinschrijving op zaterdag 13 mei van 10-12 uur.

De Stichting Spelenderwijs organiseerde 7 jaar lang de Poldercross. Toen was er eventjes corona. Daarna was het stil. Maar het kriebelde wel bij lopers en organisatie. De koppen werden bij elkaar gestoken en de plannen waren snel gesmeed. Besloten werd om de eindverantwoordelijkheid te leggen bij de Stichting Run for Rio. En als er financieel nog iets over blijft, dan gaat dat naar kansarme kinderen in Oeganda. Daar hebben ze geen polders en die gaan we daar ook zeker niet aanleggen. Wel is er veel behoefte aan onderwijs. Kun je niet meedoen, maar wil je wel de kansarme kinderen helpen, stort dan jouw bijdrage op  NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio.

De poldercross is er voor iedereen. Ben je jonger dan 16 jaar, dan start je om 18.30 uur. Je vader, moeder,opa en oma mogen met jou meelopen, maar moeten zich wel als deelnemer inschrijven. Ben je 16 jaar of ouder, dan start je om 19.30 uur. Wil je komen helpen als vrijwilliger, dan héél graag bellen met John Schrader 06-83114497 of met Leo Bellekom 06-43265500. Ben je een toeschouwer, zoek dan een mooi plekje langs het Jaagpad of kom naar de boerderij Den Hollander om de start en finish mee te maken. Vanaf de boerderij kun je ook een stukje de polder in wandelen om alles goed te zien. Ook is bij de boerderij een hapje en drankje te koop en kun je genieten van de geweldige sfeer met leuke muziek.

Om de organisatie goed te laten verlopen, hanteren we een maximum aantal deelnemers. We adviseren u daarom tijdig in te schrijven. Morgen, zaterdag 13 mei, is de voorinschrijving. Voor slechts € 7,= ben jij ook deelnemer van de Wassenaarse Poldercross.

Tags

HardlopenRun for RioWassenaarWassenaarse Poldercrosswedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top