Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Verkeersongevallen door alcohol

14 mei 202357 second read

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie druk bezig geweest met meerdere verkeersongevallen in Wassenaar. Bij allebei de ongevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol.

Daarbij werd na een aanrijding tegen meerdere geparkeerde voertuigen de bestuurder aan een blaastest onderworpen. Deze blies uiteindelijk 1040 ugl. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Bij een ander éénzijdig verkeersongeval raakte meerdere passagiers gewond. De bestuurder is daarbij aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze blies 740 ugl, zijn rijbewijs is daarop ingevorderd.

In beiden zaken zal op de verkeersofficier bepalen welke straf dan wel bijkomende maatregelen de bestuurders opgelegd krijgen.

De politie raadt af om alcohol te drinken of drugs te gebruiken als je nog moet rijden. De politie ziet veel ongelukken gebeuren, waarbij alcohol in het spel is. Eén van de effecten van alcohol is namelijk dat je reactiesnelheid achteruit gaat. Soms maakt een enkel drankje al dat je net te laat reageert en dit kan in het uiterste geval een dodelijk ongeluk veroorzaken. Je bent dus strafbaar als je (teveel) alcohol ophebt, terwijl je achter het stuur zit.

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

AlcoholDrugsPolitie WassenaarVerkeersongevallenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top