Skip to content
Andy en zijn vrouw Holly genieten van een welverdiend finish biertje. Fotocredit: PR

Waanzinnig loopweekend WZK Tri-Team!

WZK Tri-Team
15 mei 20232 minute read

Het afgelopen weekend was voor de leden een waar droomweekend in meerdere opzichten. Het begon eigenlijk vorige week al in België, waar Maarten Bosch de Great Breweries Marathon in een mooie tijd wist te volbrengen.

Afgelopen zaterdag stonden in Gulpen Pieter den Edel en Robin van Vleute aan de start van de Koning van Spanje trail. Pieter deed de 11 km en Robin de 43. Het werd een bizarre tocht door weilanden en rivieren en zwoegend door bergen modder bereikten de 2 de finish. Moe maar voldaan kon er teruggekeken worden op een mooi trailavontuur in Zuid Limburg.

Zondag was de klapper van het weekend! Diverse afstanden op de Marathon van Leiden stonden er op de rol en niet alleen lopend maar ook diverse vrijwilligers van het WZK Tri-Team maakten deze dag mogelijk, waarvoor hulde! De dag begon om 10:00uur waar de lopers aan de marathon begonnen. Dimitri Schellings en Roald van Borselen liepen de klassieke afstand en door de eerste warmte van het jaar werd het een slijtageslag, maar omdat opgeven niet in het woordenboek van de Tri-Team lopers voorkomt passeerden ze na 42km keurig de finish.

11:00uur ging de toeter voor de lopers op de halve marathon. Marc, Peter, Ronald, Fleur, Andy en Holly en Benjamin waren de vertegenwoordiging van de club. Een speciale delegatie bestaande uit Myriam, Aniek en Roel waren zogenaamde pacers. Deze zorgen ervoor dat lopers die een bepaalde tijd willen lopen, dit ook gaan halen door het tempo dat nodig is te lopen. Een dankbare taak dus.

In de middag werd er om 14:30 gestart met de 10km. Marc van de Kaa was na het lopen van de halve marathon nog niet moe en ging op zijn hardloopsandalen (u leest dit goed!) ook nog op deze afstand van start, net zoals de oude diesel Erwin Vermeulen. Francis Golden vertrok met haar dochter aan haar zijde en beide dames zetten een prima prestatie neer, waarmee er een einde kwam aan een waanzinning loopweekend!

Waar we bij het Tri-Team ook blij mee zijn, is dat Tineke de Groot weer op de weg terug is na een lange tijd van tegenslag. Het gaat langzaam weer de goede kant op en dat doet ons goed! U leest het, prachtige sportmomenten werden er weer gemaakt dit weekend en dat is ook voor u mogelijk! Kijk eens op www.tri-team.nl en train eens gezellig mee, tot snel!

Tags

HardlopenWassenaarwedstrijdverslagWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top