Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Eerste regioprijs Schoolbrengweek voor Bloemcampschool Wassenaar

19 mei 20232 minute read

Onder luid gejuich van de aanwezige leerlingen heeft wethouder Wim Koetsier op 17 mei de eerste regionale prijs van de Challenge Schoolbrengweek 2022 uitgereikt aan 2 leerlingen uit groep 6 van de Bloemcampschool. De school won de prijs voor de metropoolregio Rotterdam Den Haag vanwege hun bijzondere prestaties tijdens deze week.

Magic Traffic Show

Uit de gegevens van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengmonitor is gebleken, dat van de Bloemcampschool in 2022 het hoogste percentage leerlingen van de metropoolregio Rotterdam Den Haag tijdens de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school kwam, namelijk 77%. Daarnaast hebben ze de scores gedurende de hele week in alle groepen bijgehouden.

Daarom wint de school de theatervoorstelling “Magic Traffic Show” voor leerlingen en ouders.

Lopen, fietsen naar school, zoveel voordelen

Voordat Wim Koetsier de cheque voor de theatershow overhandigde aan twee leerlingen van groep 6 ging hij uitgebreid in gesprek met de voltallige groep. Hij vertelde wat hij zoal doet als wethouder. En al pratend kwamen ze uit op een groot aantal voordelen van lopen en fietsen: het is goed voor het milieu en voor je gezondheid. Je leert er veel van over hoe het er in het verkeer aan toegaat. En: het is gezelliger om samen naar school te lopen of fietsen. “Ik reken er daarom op, dat jullie dit volhouden!” aldus de wethouder.

Prijzen en een vooraankondiging

De komende weken zullen wethouders in alle zes de andere regio’s in Zuid-Holland prijzen uitreiken aan de winnaars in hun gebied. Tijdens de uitreiking kondigen ze ook de Maand van de Veilige Schoolomgeving en de Schoolbrengweek 2022 aan.

De Maand van de Veilige Schoolomgeving loopt dit jaar van 21 augustus tot en met 22 september. Onderdeel is de Schoolbrengweek, die van 11 tot en met 15 september loopt.

Tags

BloemcampschoolGemeenteMaand van de veilige schoolomgevingRegioprijsSchoolbrengweekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top