Skip to content
Adelbert College. Archieffoto.

Theatercollege met dr. Aletta Smits over pubers achter hun schermen

Adelbert College
22 mei 20232 minute read

Op 1 juni presenteert de ouderraad van het Adelbert college een theaterzaalcollege over pubers achter hun schermen. Dr. Aletta Smits (directeur van De Loef Training en Advies) neemt haar publiek op humoristische wijze mee in het brein en de belevingswereld van pubers.

Pubers achter hun schermen: Waarom is het zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom ben je geneigd steeds door te scrollen naar weer een volgend filmpje op TikTok en Instagram? Pubers hebben dat, maar volwassenen net zo goed. Toch is er verschil in denken en doen en dat heeft met het puberbrein te maken. Want wat gebeurt er met pubers als ze gamen? Waarom raakt de ene puber eerder verslaafd dan de andere? Hoe kan je ervoor zorgen dat een kind niet te veel te veel achter een scherm zit? Wanneer moet je je als ouder zorgen gaan maken? Maar ook: Welke vaardigheden leer je tijdens het gamen? Zijn dat ook vaardigheden die je in het gewone leven goed kunt gebruiken?

Dr. Aletta Smits. Fotocredit: PR

Aletta Smits studeerde Engels en heeft lang lesgegeven op diverse middelbare scholen en op de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden. Voor het schrijven van haar proefschrift bleek het nodig over psychologie en ICT te leren. Dat, samen met haar leservaring, zette haar op het spoor van de pubers. Ze geeft sinds 2009 lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein en pubers en schermgedrag. Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht. Ze is medeauteur van het boek Het puberbrein – de missende handleiding en bezig met een tweede boek Hoe pubers keuzes maken.

Het gratis theaterzaalcollege is op donderdag 1 juni in de theaterzaal van het Adelbert college, Deijlerweg 163 te Wassenaar. Aanvang 19.30 uur. Omdat we veel belangstelling verwachten voor dit college verzoeken wij u zich aan te melden via ouderraad.adelbert@gmail.com. Zolang de zaal niet vol is, betekent aanmelden dat u een plek heeft. Daarvan ontvangt u geen bericht. Pas wanneer de zaal vol is, ontvangt u een bericht dat u op de wachtlijst staat. Aanmeldingen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Dus wacht niet te lang! Vol = vol.

Tags

Adelbert CollegeBelevingswereldOuderraadOudersPubersTheatercollegeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top