Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: politie Wassenaar

Hennepkwekerij met ruim 600 planten aangetroffen in woning Van Polanenpark

Politie
24 mei 20232 minute read

In een woning aan het Van Polanenpark is dinsdagavond 23 mei een hennepkwekerij aangetroffen. Een persoon is aangehouden.

De woning kwam in beeld na meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Toen de politie omstreeks 21.25 uur bij de woning aankwam, sloegen direct vier mannen op de vlucht. Een van hen kon aan de achterzijde van de woning direct worden aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Binnen werd een kwekerij met ruim zeshonderd hennepplanten aangetroffen. Onder meer een mobiele telefoon, contant geld en een voertuig zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen.

Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken.

Wat kunt u doen?

In de strijd tegen ondermijning en illegaal wapenbezit werkt de politie samen met gemeenten en andere overheidsorganisaties. 

Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden? Dan kunt u dit altijd melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar burgers volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Deze informatie kan helpen bij de aanpak van criminaliteit, bijvoorbeeld in de vorm van handel in verdovende middelen.

Tags

HennepkwekerijOndermijningPolitieVan PolanenparkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top