Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart heeft de smaak weer te pakken

Coos Hübscher
26 mei 20233 minute read

Voor de neutrale voetballiefhebber was het een waar genoegen om Blauw-Zwart tegen Sporting Leiden aan de gang te zien. Met in het vooruitzicht de zware nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse heeft trainer Alan Campfens zijn spelers weer goed op de rit gekregen. Zijn ruime selectie blijkt flexibeler te zijn dan menigeen had gedacht. Kim Theil was terug van een blessure en gaf als vanouds het spel van de Lagererg Verhuisgroep formatie als verdedigende middenvelder vorm. Zijn spelinzicht en inzet is en blijft van grote waarde. Positief was dat op de bank, terug van weggeweest,  Dunke Lagenberg en Frank van de Riet zaten.

Verdedigend zat het bij de Blauwen wel goed. In het centrum het ijzersterke duo Vosse en Abbach met links verdedigend Mark van der Does.

Spits Bastiaan Hendriksen had het deze middag prima naar zijn zin, hij scoorde vier keer. In de 16e minuut vanaf de penaltystip, nadat Illiass Assabban in het beruchte 16 metergebied ten val was gebracht en in de 38e minuut uit een op maat gegeven voorzet van Bram Smit de 0-2. Vlak voor de rust legde scheidsrechter Robin Straub om onduidelijke redenen het spel stil en in plaats een scheidsrechtersbal te geven, kregen de Leidenaren een vrije trap. Deze werd door een van de Leidse spitsen in buitenspelpositie achter doelman Danny Zwaard in het doel gekopt. Protesten mochten niet baten.

Wie gedacht had dat Sporting Leiden na de aansluitingstreffer

het Blauw-Zwart moeilijker zou maken, kwam bedrogen uit. De gehele 2e helft waren het de Wassenaarders die het spel dicteerden. Dunke Lagerberg was in het veld gekomen voor de benjamin van het team, Wout den Hollander. Door deze wisseling verhuisde Xander Vredenbregt van de linksmidden positie naar rechtsachter en Lagerberg  kwam links op het middenveld te spelen.

In de 53e minuut was het wederom Bastiaan Hendriksen die de 1-3 liet noteren. Sporting kwam hierna, na 2x geel  voor middenvelder Lammers, met 10 man te staan en kon de Lagerberg Verhuisgroep brigade geen pijn meer doen. In de 58e minuut scoorde Illiass Assabban, na een pass van Xander Vredenbregt, 1-4. Vervolgens Bram Smit 1-5, Illiass Assabban 1-6 en vijf minuten voor tijd bracht Bastiaan Hendriksen de eindstand op 1-7. Hierna mocht na zijn blessure  Frank van de Riet weer even aan de grassprieten ruiken.

De grote vraag voor trainer Campfens zal zijn of de geblesseerde, herstellende Kaj Kronenburg en Quint van der Ploeg voor de nacompetitie weer beschikbaar zullen zijn.

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top