Ga naar hoofdinhoud
Kees Disseldorp van handbalvereniging Olympia ’72. Fotocredit: Patrick Kop

“Het is gewoon een heel leuk spelletje!”

Iris Oostlander
28 mei 20233 minute read

“Handbal is een prachtige sport. Heel direct en je bent altijd bezig. Echt een leuk spelletje. Daarbij is onze vereniging ook echt heel sociaal”. Bevlogen vertelt Kees Disseldorp over ‘zijn’ handbalvereniging Olympia ’72 waar hij al jaren voorzitter van is. Vorig jaar vierde deze club haar 50-jarig bestaan en toch is er nog plek voor nieuwe leden. Daarom is Olympia ’72 als partner aangesloten bij het Sport- en Preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. Fit in Wassenaar organiseert samen met lokale partners activiteiten op het gebied van bewegen, gezondheid en preventie voor jong en oud. De handbalvereniging doet onder andere mee met de Sportsafari en de Buitengewoon Spelen-dag. “Wij zijn heel blij met Fit in Wassenaar, want Olympia ’72 wordt steeds bekender in Wassenaar!”

Een van de vele activiteiten van Fit in Wassenaar is de Buitengewoon Spelen-dag voor kinderen. Op deze dag is Kees, samen met een aantal vrijwilligers, namens zijn vereniging aanwezig om handbalclinics te verzorgen. Het is een geweldige dag met springkussens, schminkers, zanglessen, klimbanen en workshops, waarop de handballers jonge Wassenaarders enthousiast proberen te maken voor deze actieve sport. “Deze sport is echt voor iedereen. Alle vaardigheden die je nodig hebt, het vangen, gooien en tippen, dat ook wel stuiteren wordt genoemd, is allemaal aan te leren.”

Ieder dinsdagavond, bijna het hele jaar door, worden handbaltrainingen verzorgd in de sporthal of buiten, op het prachtige complex naast het Adelbert College. Daar bevindt zich ook het moderne clubhuis waar de diverse leden van de vereniging om en om bardienst hebben. “We organiseren ook diverse activiteiten zoals feestavonden, bingo’s en playbackshows en natuurlijk onze onvolprezen ‘Olympiaspelen’.”

Kees, voormalig groepsleider in het gevangeniswezen, vindt handballen ook fijn omdat het ‘zijn hoofd leegmaakt’ na een lange werkdag. “Je staat met z’n zessen in het veld. Je helpt elkaar, let op elkaar en maakt gebruik van elkaars kwaliteiten. De leeftijden van onze leden lopen uiteen van 6 tot ruim boven de 50 jaar.”

Op de Buitengewoon Spelen-dag wordt de jeugd tijdens een clinic de kneepjes van het handbalvak bijgebracht. Het gaat de jongeren tamelijk goed af en na een korte uitleg en wat training vindt er al een heuse wedstrijd plaats. “Het is heerlijk om te zien en ervaren hoe kinderen genieten van sport en samen in beweging zijn”, aldus Kirsten Keij, projectleider uitvoering Sport- en Preventieakkoord. “Handbal is vaak niet de eerste sport waar onze Wassenaarse jeugd voor kiest, maar als ze het eenmaal hebben geprobeerd zijn ze meteen enthousiast!”
Kees beaamt dat Fit in Wassenaar er mede voor heeft gezorgd dat handbal in Wassenaar nog beter op de kaart is gezet. “Steeds meer mensen ontdekken onze vereniging”, zegt de voorzitter met passie.

Wilt u ook handballen? Kijk op de website van de Wassenaarse handbalvereniging Olympia ’72 (hvolympia72.nl) voor meer informatie en tijden waarop u een kijkje kan komen nemen. Ook wordt er in juni voor kinderen van 6-10 jaar weer een gratis kennismakingscursus handbal vanuit de Sportsafari van Fit in Wassenaar aangeboden (6,13, en 20 juni 2023 van 16.00-17.00 uur). Houd de krant, de website van fitinwassenaar.nl, de gemeentelijke nieuwsbrief en de sociale media in de gaten, zodat u niets mist van de vele (gratis) activiteiten die wekelijks door Fit in Wassenaar worden georganiseerd!

FOTO

Kees Disseldorp van handbalvereniging Olympia ’72. Foto: Patrick Kop.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top