Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Grensoverschrijdende Kunst in Galerie de Molen

Kunstgroep Wassenaar
29 mei 20233 minute read

Deze keer komen de kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring (VKK) in Galerie de Molen aan het Molenplein 10a in Wassenaar exposeren. Een bonte verscheidenheid van kunstwerken en kunstenaars. De deelnemers zijn Maria Starke-Milkó; Jacqueline van der Crijn; Harald Berends; Daniëlle Proper; Vera Zegerman; Theo Damsteegt; Ella van Elck; Ben Jansen; Fanny Mazure; Ina Versteeg en Tilla Visser.

Bij de opening  van de vernissage haalde voorzitter Otto Altmann  van de Wassenaarse Kunstgroep het artikel van Hans den Hartog Jager in de NRC aan met de titel  ‘Iedereen mag meedoen’ geheel in de trant van Josephe Beyys ‘iedereen is kunstenaar’. Hij reageert in dit artikel op een opiniestuk van Jan Hoek in diezelfde NRC. 

Otto: ”Ik zal jullie de rest van het artikel besparen, maar waar het op neer komt, is dat de huidige inclusiviteits-discussie nu ook de kunst heeft bereikt. Het zal de aanwezigen hier niet deren, want de VVK, inclusief de voormalige VWBK, nu Kunstgroep Wassenaar, zijn exclusief opgericht door dezelfde kunstenaar, PAUL CITROEN. 

Voorzitter Otto Altmann

De vereniging Kunstgroep Wassenaar heeft een lange traditie om gast exposanten uit te nodigen. Meestal binnen de kennissenkring van onze leden. Nooit hebben we een hele vereniging als gast gehad. Nu de kunstenaars uit Voorschoten uit hun pand zijn gemanoeuvreerd en tijdelijk geen onderkomen hebben. Wat doe je dan? Dan geef je ze onderdak en ruimte om helemaal met eigen inzicht een tentoonstelling te maken. Want zijn zij niet: ‘Comrades in Arts’!  Ik heb het werk voor deze expositie allemaal stuk voor stuk binnen zien komen. Enorm divers werk. Het resultaat is een prachtig en evenwichtig geheel”.

En dat alles is tot stand gekomen in een goede en harmonieuze samenwerking tussen de 2 groepen. Iets wat onze gezamenlijke gemeentebesturen nog never, nooit, niet gelukt is”.

De tentoonstelling vormt voor beide kunstenaarsgezelschappen ook een gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. VKK en KW kennen elkaar al lang. Ook zijn meerdere beeldend kunstenaars lid van alle twee. Twee- en driedimensionaal werk

De 13 exposanten brengen heel gevarieerd werk in. Van ijzeren sculpturen, beeldhouwwerk en keramiek tot kunstzinnig bewerkte foto’s, etsen, aquarellen en olieverven. Ze geven samen een mooie indruk van wat er door de VKK wordt gecreëerd. Net als in Voorschoten vormt de expositie een uitgelezen mogelijkheid om uw collectie met nieuwe objecten uit te breiden, want de meeste kunstwerken zijn (voor zeer schappelijke prijzen) te koop.

Tijdens de expositieperiode kan de tentoonstelling op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur worden bezocht. Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) is men ook van 14 tot 17 uur open. 

Tags

ExpositieGalerie de MolenTentoonstellingWassenaarWassenaarse Kunstgroep
Gerelateerde artikelen
Back To Top