Ga naar hoofdinhoud
Groepswerk van de vrijdagmiddaggroep o.l.v. Hans Gussekloo. Fotocredit: PR

50 jaar kunstvereniging Ars et Studium in Wassenaar

Kunstvereniging Ars et Studium
30 mei 202357 second read

Wat in mei 1973 begon met een klein groep van 13 amateur schilders in een leslokaal in de Bonifatiuschool is nu anno 2023 een florerende vereniging van meer dan 130 amateur beeldende kunstenaars die wekelijks bij elkaar komen in het Van Heeckerenhuis in Wassenaar. En naast de groepen voor schilderen in olie en acryl, zijn de leden vandaag de dag bezig met o.a. aquarelleren, etsen, boetseren, keramiek en glaskunst. En net zo enthousiast als bij de oprichting 50 jaar geleden!

Om te laten zien wat wij allemaal gemaakt hebben in het afgelopen seizoen, houden wij een Jubileumtentoonstelling in onze ateliers in het Van Heeckerenhuis. Deze extra feestelijke tentoonstelling wordt door burgemeester Leendert de Lange geopend op zaterdag 10 juni om 16:00 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ook oud-leden van Ars et Studium zijn van harte uitgenodigd om te kijken hoe het inmiddels gaat met de vereniging en om bij te praten, onder het genot van een drankje en een hapje. De tentoonstelling is verder geopend van zondag 11 juni t/m zondag 18 juni 13:00 – 17:00 (m.u.v. maandag).

Voor meer informatie over de vereniging en de wekelijkse studiebijeenkomsten, ga naar de website www.arsetstudium.nl

Tags

Ars et StudiumJubileumtentoonstellingTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top