Ga naar hoofdinhoud

Lokaal Wassenaar: deelscooters beter parkeren

31 mei 20232 minute read

Het achterlaten van deelscooters op ongewenste plekken levert voor onze inwoners vaak veel irritatie op. Het her en der plaatsen van deze scooters geeft een rommelig straatbeeld en zorgt er ook regelmatig voor dat een doorgang beperkt wordt. Vaak is dat ook nog onveilig. Op de foto is dat goed te zien bij de oversteekplaats van de van Oldenbarneveltweg. De scooters belemmeren daar regelmatig de doorgang.

Zelfs nu er op de stoep met krijt is aangegeven dat er een zebrapad ligt. De voorzitter van de stichting gehandicapten Wassenaar benoemde bij de recente commissievergadering Mens en Maatschappij ook de overlast van de scooters. Er moet wat aan gedaan worden. Tijdens de raadsvergadering van 9 mei is door Lokaal Wassenaar een motie ingediend om vasteparkeerplaatsen aan te wijzen voor het achterlaten van deelscooters. Helaas werd er door de coalitie tegen deze motie gestemd waardoor deze niet werd aangenomen. Het argument was dat er aan een parkeerbeleid gewerkt wordt.

Net zoals Lokaal Wassenaar weet de gemeente dat er technische mogelijkheden zijn om de scooters maar op bepaalde plekken af te melden. In omringende gemeenten maakt men hier reeds gebruik van, waardoor er veel minder overlast is. Het is ons dan ook niet duidelijk waarom we op een nieuw parkeerbeleid moeten wachten. De mogelijkheden zijn er al. In de tussentijd kan de wethouder meer doen aan handhaving. Boa’s lopen iedere dag door de gemeente en constateren dat er scooters verkeerd zijn geplaatst. Als u of ik de auto of vuilcontainer verkeerd neerzetten, krijgen we na een waarschuwing een bekeuring. Dit zou voor het bedrijf van de leenscooters ook zo moeten gelden.

Gelukkig heeft de wethouder wel beloofd om te onderzoeken of het servicegebied van de scooters binnen Wassenaar kan worden uitgebreid, zodat ze niet allemaal op een kluitje in het centrum van het dorp hoeven te staan. Maar de fractie van  Lokaal Wassenaar zou liever zien dat er vaste plekken voor deze scooters komen, zoals er ook parkeerplaatsen voor auto’s zijn aangewezen. En dan nog het liefst bij drukbezochte gebieden, zoals winkelcentra, zwembaden, sportvelden etc. Het principe van deelscooters is prima, maar dan wel graag zonder de huidige overlast.

Heeft u een vraag voor onze fractie, mail dan naar secretaris@lokaalwassenaar.nl

Fractie Lokaal Wassenaar

Want het kan beter

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top