Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

2e Fase Taalklas Wassenaar officieel van start

1 juni 202350 second read

Samen met alle 16 leerlingen gaf wethouder Ritske Bloemendaal op donderdag 31 mei het feestelijke startschot voor de tweede fase van de Wassenaarse Taalklas. De Taalklas aan de Den Deylschool aan de Middelweg verwelkomt sinds 15 mei ook kinderen van statushouders en arbeidsmigranten. Eerder werd gestart met Oekraïense leerlingen in de basisschoolleeftijd. De kinderen krijgen een jaar les in de Nederlandse taal, waarna zij kunnen instromen in het reguliere basisonderwijs. De Taalklas is een initiatief van de gemeente, de Wassenaarse basisscholen en de Schooladviesdienst (SAD).

“De Wassenaarse Taalklas biedt kinderen van vluchtelingen en ontheemden een mooie, laagdremelige gelegenheid om de Nederlandse taal te leren. Een fantastisch project! Complimenten en dank aan het team van leerkrachten en onderwijsondersteuners dat dit elke dag weer mogelijk maakt.”, aldus wethouder Ritske Bloemendaal.

Mirjam van Leeuwen, coördinator van de Taalklas: “Ook al zijn we net gestart met de 2e fase, we merken nu al dat de nieuwe kinderen heel blij zijn dat zij een school hebben waar zij kunnen spelen en leren.”

Tags

GemeenteSchooladviesdienstTweede FaseWassenaarWassenaarse basisscholenWassenaarse Taalklas
Gerelateerde artikelen
Back To Top