Skip to content

Eerste Wassenaarse Fietsfestival op Wereldfietsdag

1 juni 20232 minute read

Aanstaande zaterdag 3 juni vindt het eerste Wassenaarse Fietsfestival plaats in het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3, toepasselijk op Wereldfietsdag. Deze ochtend organiseert de Wassenaarse Fietsersbond een festival waarbij de fiets(er) centraal staat.

Vieren dat Wassenaar een mooie plek is om te fietsen

Het door de Wassenaarse Fietsersbond georganiseerde evenement start om 10.00 en eindigt rond 12.00 uur. Het doel van de ochtend is het stimuleren van fietsplezier. Waar ook veilig fietsen en fietsen voor iedereen mogelijk maken toe behoren. Fit in Wassenaar is betrokken en steunt het festival.

Het festival biedt veel verschillende fietsactiviteiten voor jong en oud en iedereen daartussenin.Je kunt kennismaken met drie- of vierwielers, een testrondje afleggen op een e-bike of leren bandenplakken met de minicursus ‘repareer je eigen fiets’. Voor kinderen is er een fiets-stuntparcours. Voor ouderen is Fietsmaatjes aanwezig voor een proefrondje met hun duofietsen, net als een fietsdocent die e-bike instructies zal geven aan ouderen die erover nadenken om op een e-bike te gaan fietsen. Ook is Toerclub de Kampioen aanwezig met informatie over de wielervereniging en de IJsfiets zal niet ontbreken.

“De Vrijwilligerscentrale is daarnaast aanwezig met een fietsenmaker voor een gratis fietscheck voor kinderen. Dit is bijvoorbeeld handig voor kinderen die in groep 7 zitten en binnenkort verkeersexamen doen. Want samen fietsen is gezellig, maar veilige fietsen zijn net zo belangrijk”, zegt Marcel Kleizen van de Fietsersbond Wassenaar.

Gemeente Wassenaar is actief betrokken

Gemeente Wassenaar is op zoek naar vernieuwende ideeën over hoe we inwoners van Wassenaar meer kunnen laten fietsen. Daarom zal de gemeente een stand hebben op het fietsfestival, waar je terechtkan om jouw ideeën aan te dragen. Het beste idee zal aan het eind van de ochtend beloond worden met een prijs, uitgereikt door wethouder Wim Koetsier.

“Wassenaar staat bekend als een van de meest prachtige gemeenten om per fiets te verkennen. Dat vieren we dan ook graag met een fietsfestival met verschillende leuke fietsactiviteiten. Het benadrukt het belang van verkeerseducatie en moedigt zowel jong als oud aan om actieve deelnemers te zijn in het verkeer. Tegelijkertijd hebben we nog veel te doen voor betere fietsfaciliteiten in ons dorp. Iets waar ik mij blijvend voor wil inzetten”, zegt wethouder Wim Koetsier.

Tags

BewegingFietsactiviteitenFietsenGemeenteWassenaarWassenaarse Fietsfestival
Gerelateerde artikelen
Back To Top