Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart en Oegstgeest in evenwicht

Rob Keijzer
2 juni 20232 minute read

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen hielden Blauw-Zwart en Oegstgeest elkaar op 1-1. Hiermee eindigt de Lagerberg Verhuisgroep formatie, mede door het verlies van DWO tegen VVSB, op de derde plaats. Oegstgeest moet door de winst van VVSB nacompetitie spelen en zo degradatie proberen te ontlopen.

Vanaf het begin was duidelijk dat de gasten het belang van de wedstrijd beseften, want de ploeg domineerde, echter zonder gevaarlijk te worden. Een slap schot in de 3e minuut werd een eenvoudige prooi voor doelman Danny Zwaan. Ook een 4-tal corners in de eerste 15 minuten kon de Blauwe defensie niet verontrusten.

Na zo’n 20 minuten nam Blauw-Zwart de touwtjes in handen. Er ontstonden was kansjes. Zo kwam Bram Smit een teenlengte te kort om de bal in het doel te werken. Het was een voorbode voor wat Oegstgeest te wachten stond. Rond de 40e minuut stoomde Kim Theil aan de rechterkant op en gaf een prachtige voorzet die door Iliass Assabban op waarde geschat werd. Onhoudbaar kopte hij de bal in het doel en gaf zo keeper Jansen het nakijken.

Aan het begin van de 2e helft drong Oegstgeest weer aan. Dat resulteerde in een hard schot op de kruising. Daarna was het weer de beurt aan de Blauwen. Een schot van Iliass werd over het doel getikt en na een pass van Raymond Vosse was het wederom Iliass  die de bal rakelings over het doel werkte.

Een kwartier voor tijd leek de Lagerberg Verhuisgroep brigade op 2-0 te komen, maar de kopbal van de in geheel vrije positie staande Bastiaan Hendriksen miste op een haar na het doel.

De wedstrijd leek richting overwinning van Blauw-Zwart te gaan, maar in de blessure tijd kwam Oegstgeest alsnog langszij. Uit een corner werd de bal in de 98e minuut toch in het doel van de thuisploeg gewerkt. Oegstgeest was er nauwelijks blij mee, want men wist dat een gelijkspel van nul en generlei waarde zou zijn.

Direct na deze treffer floot de prima leidende scheidsrechter Van der Geest voor het eindsignaal.

Beide ploegen gaan nu de nacompetitie. Blauw-Zwart gaat op 3 juni op bezoek bij ESTO in Bodegraven. Bij winst wordt het nacompetitie avontuur in ieder geval met 1 wedstrijd verlengd.